НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Банкомат і тільки: У Новопразькій ОТГ закрили єдине банківське відділення

Дата: 22.07.2020 19:18
Кількість переглядів: 1976

 

У Новопразькій об’єднаній громаді закрили єдину банківську установу, яка обслуговувала усю громаду. Територіальне відділення філії Кіровоградського обласного управління АТ «Ощадбанк» припинило свою діяльність попри численні спроби керівництва Новопразької ОТГ зберегти його для потреб жителів.

Повідомлення про бажання обласного управління АТ «Ощадбанк» закрити банківське відділення у Новій Празі надійшло до громади у червні й неабияк стурбувало керівництво ОТГ. Адже послугами «Ощадбанку» активно користуються жителі для оплати комунальних послуг та різноманітних банківських операцій.

Щоб зберегти єдине на всю громаду відділення банку, від імені голови Новопразької селищної ради були направлені листи до керівництва Кіровоградського обласного управління АТ «Ощадбанк» та на адресу Кіровоградської обласної державної адміністрації з проханням не залишати населення Новопразької ОТГ без якісного банківського обслуговування.

У листі керівництво Новопразької ОТГ наголосило, що у громаді проживає понад 9000 тисяч людей, а найближче відділення банку знаходиться за 20 кілометрів, у місті Олександрія. Жителі пенсійного віку не завжди можуть скористатися послугами платіжного терміналу чи мобільних сервісів. Тому закриття відділення може призвести до соціальної напруги у громаді. Натомість Новопразька селищна рада пообіцяла всіляко сприяти та підтримувати функціонування відділення у Новій Празі.

На жаль, усі прохання керівництва Новопразької ОТГ не були почуті. Банківське відділення закрили, мовляв, через неприбутковість підрозділу. Натомість встановили єдиний банкомат «Ощадбанку» на всю громаду, який поки що не працює.

Як проінформували у відповідь на лист керівництва ОТГ, оплатити комунальні послуги чи отримати пенсію можна у відділенні АТ «Укрпошта», з яким «Ощадбанк» підписав Меморандум з питань спільних дій. А також у новопражців є можливість також скористатися мобільним додатком «Ощад 24/7». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь