НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Утворення ЦНАПу, бюджет і земля: чим позначилася ХХХІІІ сесія Новопразької селищної ради

Дата: 09.07.2020 17:26
Кількість переглядів: 1261

Фото без опису

Новопразька об’єднана громада матиме власний Центр надання адміністративних послуг. Рішення про утворення ЦНАПу підтримали депутати Новопразької селищної ради. Чергова сесія ради відбулася у четвер, 9 липня.

Центр надання адміністративних послуг працюватиме на постійній основі у будівлі Новопразького будинку дитячої та юнацької творчості. Депутати затвердили положення про роботу закладу, посадовий склад та графік прийому громадян. А також утворили віддалені робочі місця для адміністраторів ЦНАПу у селах Пантазіївка та Шарівка. Створення власного ЦНАПу значно спростить і пришвидшить процедури надання адмінпослуг жителям громади.

Ще одним кроком для забезпечення комфортних умов життя у Новопразькій ОТГ є цілеспрямована робота керівництва з організації вивезення побутових відходів. З цією метою на сесії ухвалили рішення провести конкурс на визначення виконавця послуги з вивезення твердих побутових відходів у селищі Нова Прага, селах Шарівка та Пантазіївка. Депутати утворили конкурсну комісію, яка і визначить переможця. Нагадаємо, раніше для вивезення відходів Новопразька громада придбала сміттєвоз.

Фото без опису

Розглянули депутати на ХХХІІІ сесії й чимало бюджетних питань. Зокрема, внесли необхідні для життєдіяльності громади зміни до селищного бюджету на 2020 рік, затвердили звіт про виконання бюджету Новопразької ОТГ за І півріччя 2020 року. Також ухвалили бюджетний регламент для селищного бюджету Новопразької громади. Цей регламент впорядковує усі процедури утворення і функціонування місцевого бюджету – від його складання до звітування про виконання. 

Значну частину розглянутих депутатами проєктів рішень склали, як зазвичай, земельні питання. Жителі громади за рішенням ХХХІІІ сесії отримали дозволи на розробку проєктів землеустрою на земельні ділянки для городництва, сінокосіння, випасання худоби, на виготовлення технічної документації для встановлення меж земельних ділянок. Депутати також затвердили понад 10 вже виготовлених проєктів землеустрою та передали безоплатно у власність жителям громади земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Загалом на ХХХІІІ сесії Новопразької селищної ради депутати ухвалили понад 30 рішень, що стосуються різних сфер життя громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь