НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

В умовах карантину: рекомендації щодо роботи закладів харчування

Дата: 22.06.2020 13:09
Кількість переглядів: 491

Фото без опису

Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 2 червня 2020 року №32 «Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) внесені зміни до попередньої постанови Головного державного санітарного лікаря України від 9 травня 2020 року №18.

Відповідно до постанови № 32 суб’єктам господарювання, котрі здійснюють свою діяльність у сфері харчування громадян, а також працівникам та відвідувачам цих закладів, необхідно на період карантину дотримуватися таких правил:

  • Перед початком зміни необхідно проводити температурний скринінг усім працівникам закладу. Працівники з температурою тіла понад 37,2 градуса або ознаками респіраторних захворювань не допускаються до роботи.
  • На вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією ізопропилових спиртів понад 60% та понад 70% для етилових спиртів. Доцільно розмістити яскравий вказівник на місце дезінфекції.
  • У закладі харчування біля місць потенційного скупчення людей має бути нанесене маркування для перебування людей у черзі на відстані не менше 1,5 метра.
  • Необхідно забезпечити дотримання відстані не менше 1,5 метри між столиками у закладі харчування та перебування за одним столом одночасно не більше 4 осіб (не враховуючи дітей віком до 14 років), якщо столи не відокремлені один від одного суцільною перегородкою.
  • Меню необхідно розміщувати для безконтактного ознайомлення біля входу або місця приймання замовлення. Можливе використання одноразових паперових меню з подальшою їх утилізацією.
  • Видача замовлень у багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів.
  • Дозволяється використання одноразового посуду з картону або паперу.
  • Необхідно забезпечити можливість безготівкового розрахунку за замовлення.
  • Персонал, який обслуговує клієнтів на літніх майданчиках, отримує замовлення та розраховує клієнтів без входу до приміщення.
  • Адміністрація та персонал закладів самостійно контролює недопущення черг та скупчення відвідувачів.
  • Працівники закладів харчування мають бути одягнені в медичну маску або респіратор, окуляри та одноразові рукавички.
  • Адміністрація закладу повинна провести навчання з персоналом щодо використання та утилізації засобів індивідуального захисту та забезпечувати контроль над дотриманням правил.

У приміщенні закладу громадського харчування забороняється:

  • самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника;
  • функціонування дитячих кімнат;
  • проведення свят, банкетів, публічних подій, в яких беруть участь понад 10 осіб;
  • функціонування буфетів самообслуговування.

Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

  • постійну наявність рідкого мила, антисептиків, паперових рушників у санвузлах;
  • інформування клієнтів щодо умов обслуговування;
  • вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь на літніх майданчиках, місць контакту рук працівників та клієнтів з використанням миючих та дезінфекційних засобів кожні 2 години, перед відкриттям та після завершення робочого дня;
  • централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту;

Працівники повинні:

  • регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, після обслуговування клієнтів, прибирання, відвідування громадських місць;
  • утримуватися від дотиків обличчя руками;
  • утримуватися від контакту з особами, які мають ознаки респіраторних захворювань;
  • самоізолюватися і разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Відвідувачі повинні:

  • обробляти руки антисептиком перед входом до закладу громадського харчування;
  • дотримуватися дистанції у 1,5 метра;
  • заходити до закладу та пересуватися по ньому у захисній масці, що прикриває рот та ніс (окрім часу сидіння за столом з метою прийому їжі).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь