НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

В умовах карантину: рекомендації щодо роботи закладів харчування

Дата: 22.06.2020 13:09
Кількість переглядів: 451

Фото без опису

Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 2 червня 2020 року №32 «Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) внесені зміни до попередньої постанови Головного державного санітарного лікаря України від 9 травня 2020 року №18.

Відповідно до постанови № 32 суб’єктам господарювання, котрі здійснюють свою діяльність у сфері харчування громадян, а також працівникам та відвідувачам цих закладів, необхідно на період карантину дотримуватися таких правил:

  • Перед початком зміни необхідно проводити температурний скринінг усім працівникам закладу. Працівники з температурою тіла понад 37,2 градуса або ознаками респіраторних захворювань не допускаються до роботи.
  • На вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією ізопропилових спиртів понад 60% та понад 70% для етилових спиртів. Доцільно розмістити яскравий вказівник на місце дезінфекції.
  • У закладі харчування біля місць потенційного скупчення людей має бути нанесене маркування для перебування людей у черзі на відстані не менше 1,5 метра.
  • Необхідно забезпечити дотримання відстані не менше 1,5 метри між столиками у закладі харчування та перебування за одним столом одночасно не більше 4 осіб (не враховуючи дітей віком до 14 років), якщо столи не відокремлені один від одного суцільною перегородкою.
  • Меню необхідно розміщувати для безконтактного ознайомлення біля входу або місця приймання замовлення. Можливе використання одноразових паперових меню з подальшою їх утилізацією.
  • Видача замовлень у багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів.
  • Дозволяється використання одноразового посуду з картону або паперу.
  • Необхідно забезпечити можливість безготівкового розрахунку за замовлення.
  • Персонал, який обслуговує клієнтів на літніх майданчиках, отримує замовлення та розраховує клієнтів без входу до приміщення.
  • Адміністрація та персонал закладів самостійно контролює недопущення черг та скупчення відвідувачів.
  • Працівники закладів харчування мають бути одягнені в медичну маску або респіратор, окуляри та одноразові рукавички.
  • Адміністрація закладу повинна провести навчання з персоналом щодо використання та утилізації засобів індивідуального захисту та забезпечувати контроль над дотриманням правил.

У приміщенні закладу громадського харчування забороняється:

  • самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника;
  • функціонування дитячих кімнат;
  • проведення свят, банкетів, публічних подій, в яких беруть участь понад 10 осіб;
  • функціонування буфетів самообслуговування.

Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

  • постійну наявність рідкого мила, антисептиків, паперових рушників у санвузлах;
  • інформування клієнтів щодо умов обслуговування;
  • вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь на літніх майданчиках, місць контакту рук працівників та клієнтів з використанням миючих та дезінфекційних засобів кожні 2 години, перед відкриттям та після завершення робочого дня;
  • централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту;

Працівники повинні:

  • регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, після обслуговування клієнтів, прибирання, відвідування громадських місць;
  • утримуватися від дотиків обличчя руками;
  • утримуватися від контакту з особами, які мають ознаки респіраторних захворювань;
  • самоізолюватися і разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Відвідувачі повинні:

  • обробляти руки антисептиком перед входом до закладу громадського харчування;
  • дотримуватися дистанції у 1,5 метра;
  • заходити до закладу та пересуватися по ньому у захисній масці, що прикриває рот та ніс (окрім часу сидіння за столом з метою прийому їжі).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь