НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Радість для малечі: у Новопразькій громаді запрацювали дитячі садки

Дата: 17.06.2020 11:52
Кількість переглядів: 1126

Фото без опису

Заклади дошкільної освіти Новопразької об’єднаної громади відновили свою роботу. Послаблення загальноукраїнського карантину, пов’язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, та стабільна епідемічна ситуація у громаді дозволили дітям повернутися у дитсадки.

Відновленню роботи дитячих садків передувала ретельна робота керівництва Новопразької ОТГ та закладів дошкільної освіти відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020 року.

Перш за все у громаді був проведений моніторинг потреби батьків у відновленні дитячих садків під час карантину. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Новопразької селищної ради перевірила заклади дошкільної освіти на відповідність рекомендаціям Головного санітарного лікаря України. З батьками, які забажали відновлення діяльності дитсадків, були проведені бесіди щодо «карантинних» умов роботи закладів. А працівники цих закладів пройшли інструктаж щодо правил використанні засобів індивідуального захисту та дезінфекції, особливостей організації роботи впродовж карантину.

Фото без опису

Задля безпеки дітей, працівників та дотримання санітарних вимог за кошти місцевого бюджету були придбані захисні маски, санітайзери для рук, засоби дезінфекції, паперові рушники і тримачі для них, ртутні термометри на кожну дитину, пірометри безконтактні на кожну групу, рідке мило, гумові рукавички, пластикові відра на загальну суму 49 тисяч гривень. Захисні засоби розподіли по закладах дошкільної освіти відповідно до кількості вихованців.

Зрештою, після усіх перевірок та необхідної підготовки, спеціальна Комісія щодо дотримання у закладах дошкільної освіти Новопразької селищної ради тимчасових рекомендацій з організації протиепідемічних заходів дозволила поетапне відновлення роботи дитячих садків у громаді з 15 червня.

Фото без опису

Наразі сім груп відновили роботу у дошкільних навчальних закладах Нової Праги, Шарівки та Пантазіївки. Кількість вихованців у кожній групі обмежена задля дотримання санітарних вимог. Загалом відвідувати дитсадки знову почали 76 дошкільнят із 200 вихованців ДНЗ Новопразької громади.

Дітям доводиться звикати до нових умов. Щодня їм вимірюють температуру, перед тим як допустити до садочка. Руки змушують мити значно частіше. Навіть гратися дошкільнятам дозволяють лише на відстані один від одного. Та, схоже, дітлахів це не засмучує, адже вони нарешті можуть проводити час із друзями по садочку.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь