НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Важливі рішення Новопразької селищної ради: податки, діти, комунальне майно

Дата: 10.06.2020 15:38
Кількість переглядів: 1488

Фото без опису

Понад 50 питань з усіх сфер життя громади розглянули депутати Новопразької селищної ради під час ХХХІІ сесії. Чергове засідання відбулося 10 червня у приміщенні Новопразької дитячої музичної школи.

Проєкти рішень ХХХІІ сесії стосувалися бюджету, освіти, надання адміністративних послуг, податків, земельних, соціальних та гендерних питань. Найбільше уваги, як зазвичай, депутати приділили проєктам, пов’язаним із землеустроєм.

Депутати підтримали Концепцію розвитку системи надання адміністративних послуг у Новопразькій об'єднаній громаді на 2020-2022 роки. Реалізація Концепції дозволить створити власний ЦНАП та зробити адмінпослуги простими та доступними для жителів усієї громади.

Затвердили на сесії і Положення про старосту, яке чітко регламентує завдання та повноваження очільників старостинських округів Новопразької громади.

Рішенням депутатів на території Новопразької ОТГ встановили ставки єдиного, земельного податків, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2021 рік.

Жителі громади за рішенням сесії отримали дозволи на виготовлення проектів, технічної документації, розробку проектів землеустрою. Частину вже розроблених проектів затвердили, та надали безоплатно у власність земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та ведення особистого селянського господарства.

Окремим рішенням депутати створили новий підрозділ – Службу у справах дітей Новопразької селищної ради. Вона займатиметься соціальним захистом дітей на території Новопразької об’єднаної громади.

Фото без опису

Змінилися умови роботи директорів загальноосвітніх закладів громади: за рішенням сесії, керівників перевели із безстрокового трудового договору на контракт, який укладається з кожним директором школи на певний термін.

Депутати на ХХХІІ сесії також затвердили реєстр майна комунальної власності Новопразької селищної ради. До реєстру увійшли майже 400 різноманітних об’єктів: земельні ділянки, будинки, автодороги, автобусні зупинки, трубопроводи та багато іншого.

Новопразька селищна рада відтепер отримала свою уповноважену особу з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Депутати ухвалили відповідне положення.

А на базі Новопразького комунального  дошкільного навчального закладу  (ясла-садок) «Сонечко» рішенням народних обранців утворили інклюзивну групу для дітей Новопразької ОТГ.

Депутати Новопразької селищної ради підтримали усі проєкти рішень, винесені на розгляд ХХХІІ чергової сесії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь