НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Результат співпраці: Новопразька громада придбала самоскид за півтора мільйона гривень

Дата: 26.05.2020 15:48
Кількість переглядів: 1660

Фото без опису

Ремонт та утримання доріг Новопразької об’єднаної громади відтепер відбуватиметься значно простіше та ефективніше. 26 травня Новопразька селищна рада отримала новий автомобіль-самоскид МАЗ для потреб жителів ОТГ.

Самоскид може перевозити сипучі матеріали масою до 20 тон. Розвиває швидкість до 85 кілометрів на годину. Повна маса автомобіля складає 12 650 кілограмів.

Автомобіль використовуватимуть для ремонту дорожнього покриття власними силами комунального підприємства "Новопразьке" та благоустрою дорожньої інфраструктури  Новопразької громади. Це дозволить зменшити вартість ремонтних робіт та пришвидшити їх виконання.

Обслуговування самоскиду будуть здійснювати водій та механік КП «Новопразьке», відповідно до їхніх посадових обов’язків. Ремонтом, за необхідності, займатиметься сервісний центр, який спеціалізується на автомобілях такого типу.

Фото без опису

Придбати самоскид Новопразькій селищній раді вдалося завдяки реалізації проєкту в рамках програми міжнародної технічної допомоги «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Вартість автомобіля-самоскида МАЗ складає 1 585 000 гривень. Це — 70 відсотків від загальної суми проєкту за програмою DOBRE. Ще 30% профінансує Новопразька ОТГ. За кошти громади мають придбати навісне обладнання для всесезонного обслуговування доріг — понад 650 тисяч гривень планують витратити на ці потреби. Разом з обладнанням самоскид допоможе не лише проводити необхідний ремонт дорожнього покриття на території Новопразької громади, але й посипати дороги та тротуари протиожеледними матеріалами, зчищати свіжий сніг із дорожнього полотна взимку.

«Питання якості доріг сьогодні турбує усіх жителів Новопразької громади. Якісна дорожня інфраструктура — це не лише можливість швидко дістатися із одного населеного пункту ОТГ до іншого. Від цього залежить розвиток усієї громади, безпека пішоходів та водіїв, доступність людей до соціально важливих об’єктів. Із придбанням самоскида ми зможемо значно зекономити на ремонті та утриманні доріг, а значить, зробити більше і краще для комфорту наших жителів», — розповів Богдан Куруп, голова Новопразької об’єднаної громади.

Придбання самоскиду — ще одна вдало виконана частина Стратегії розвитку Новопразької об’єднаної територіальної громади на 2019-2025 роки. Нагадаємо, раніше Новопразька селищна рада купила сміттєвоз для забезпечення комфортних умов проживання мешканців громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь