НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Підприємці Новопразької ОТГ можуть отримати доступні кредити

Дата: 22.05.2020 17:04
Кількість переглядів: 611

Фото без опису

З лютого 2020 року стартувала державна програма "Доступні кредити 5-7-9%", метою якої є спрощення мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування.

Постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року No28 (із змінами, внесеними згідно з постановами КМУ від 15.04.2020 року No283, від 29.04.2020 року No319) затверджено Порядок надання фінансової державної підтримки суб'єктам мікропідприємництва та малого підприємництва.

Уряд розширив межі програми кредитування малого бізнесу "Доступні кредити 5-7-9%"шляхом внесення змін до вищезазначеної Постанови:

  1. По-перше, розширено коло суб'єктів підприємництва, які можуть отримати державну фінансову підтримку за цією програмою. Тепер подавати заявки на кредит за умовами програми "Доступні кредити 5-7-9%" можуть підприємці, максимальний рівень річного доходу яких не перевищує 100 мільйонів гривен (було - до 50 мільйонів гривень).
  2. По-друге, збільшується максимальна сума кредиту з 1,5 мільйона гривен до 3 мільйонів гривень.
  3. По-третє, розширюється перелік цілей, на які підприємці можуть брат кредит в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%". Відтепер бізнес може розраховувати на підтримку держави, беручи позику також на придбанн нежитлової нерухомості без права передачі її третім особам; придбання об'єкті права інтелектуальної власності за договорами комерційної концес (франчайзинга), пов'язаних із реалізацією суб'єктом підприємництва інвестиційного проекту; поповнення обігових коштів суб'єктів підприємництва у розмірі не більше 25% від загальної вартості інвестиційного проекту, що фінансується за рахунок кредитних коштів.

Також доопрацьовано умови програми "Доступні кредити 5-7-9%", щоб поширити її дію на той бізнес, що вже має кредити. Це дозволить зменшити боргове навантаження на мікро- та малих підприємців, а також розширить їх доступ до джерел поповнення обігових коштів.

Суб'єкти підприємництва можуть звернутися за отриманням пільгових кредитів в рамках антикризових заходів до відміни карантину плюс 90 днів після такої відміни. Також є можливість отримати відстрочку з кредиту, наданого на антикризові заходи, але не більше, ніж на дев'ять місяців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь