НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Квітка пам’яті: у Новопразькій громаді вшанують пам’ять загиблих

Дата: 05.05.2020 11:21
Кількість переглядів: 1222

Фото без опису

Жителів Новопразької об’єднаної громади закликають долучитися до акції з нагоди Дня пам’яті та примирення.

8 травня Україна разом з усім світом згадає воїнів та мирних жителів, що загинули у Другій світовій війні. Традиційним символом пам’яті про загиблих є квітка червоного маку.  

Новопразька селищна рада пропонує жителям громади власноруч виготовити з паперу чи тканини квіти червоного маку та 8 травня прилаштувати їх на вході до власної садиби на знак пам’яті та примирення. У такий спосіб жителі Новопразької ОТГ вшанують пам’ять про своїх рідних та усіх жертв Другої світової війни.

Виготовити квіти червоного маку доволі просто: необхідно вирізати 3 круги червоного кольору різного діаметру, від меншого до більшого (це пелюстки квітки), та один маленький чорний кружечок (це серединка квітки). Потім потрібно скласти усі круги докупи так, щоб утворилася квітка, та з’єднати їх між собою. Квіти мають бути досить великими, щоб їх було добре видно з вулиці, — не менше 30 сантиметрів у діаметрі. Приєднатися до акції можуть і дорослі, і діти.

Фото без опису

Такий дизайн маку пам’яті був розроблений за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення уособлює собою квітку маку, який здавна в українській літературі та народній творчості символізує пам'ять про загиблих героїв. З іншого боку квітка маку нагадує кривавий слід від кулі. Червоний мак як символ пам’яті жертв війни використовується в Україні з 2014 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь