НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Звернення голови Новопразької громади з нагоди поминальних днів

Дата: 22.04.2020 19:05
Кількість переглядів: 1451

Фото без опису

Шановна громадо!

За тиждень після Великодня ми звикли відвідувати кладовища, щоб вшанувати пам'ять померлих рідних та друзів. Поминати близьких у ці дні стало такою ж звичною традицією, як ходити до храму на службу та освячувати великодні кошики.

Знаю, для багатьох родин Новопразької громади поминальні дні — час, коли у сімейному колі збираються близькі й далекі родичі, аби згадати тих, хто відійшов у вічне життя. Ми звикли гуртом ходити на кладовища, зустрічати там знайомих, проводити час на могилах у гірких та радісних споминах. Однак цього року життєві виклики змушують нас змінювати звички.

Боротьба з нещадною інфекційною хворобою COVID-19 не припиняється. Люди продовжують хворіти та, ще гірше, гинути від підступного коронавірусу. На Кіровоградщині від початку епідемії зафіксовано вже 13 летальних випадків. Понад 250 людей захворіло. Ми маємо пильнувати своє здоров’я і не дозволити вірусу розповсюдитися у Новопразькій громаді.

Я щиро вдячний усім, хто дослухався до мого прохання на Великдень і залишився вдома. Завдяки вашій відповідальності сьогодні у Новопразькій громаді не зафіксовано жодного хворого на COVID-19. Однак радіти ще зарано. Медики прогнозують пік захворюваності на коронавірус в Україні на початок травня. Тому саме зараз ми маємо проявити витримку і розуміння.

Знаю, виховання та повага до померлих вимагає прибрати могили родичів до поминальних днів. Зробіть це заздалегідь, без натовпу, та не забувайте про засоби захисту. Потурбуйтеся про літніх людей, допоможіть їм із прибиранням могил, щоб вони могли залишитися вдома.

Прошу, не створюйте цього року юрби на кладовищі та не влаштовуйте застілля на могилах родичів. Особливо не роздавайте цукерки та печиво за упокій душі рідних. Ці солодкі панахидки можуть стати швидким способом передачі небезпечних вірусів та хвороб. Як відомо, найпростіше підхопити коронавірус через спілкування та доторки.   

Залишайтеся вдома у поминальні дні. Не тому, що карантин. І навіть не через заборону на масові зібрання. Здоров’я кожного з вас сьогодні важливіше.

Пам'ять про людину живе не у пам’ятниках могил, а в приємних спогадах, доброму слові, світлих думках про тих, кого вже немає поруч. Віддати належну шану померлим ми зможемо по завершенню епідемії. Але для цього нам усім варто додати зусиль, щоб вона минула якнайшвидше. Пам’ятайте про мертвих, але бережіть живих. І будьте здорові!

Богдан Куруп, селищний голова Новопразької об’єднаної територіальної громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь