НОВОПРАЗЬКА ОБ'ЄДНАНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Держпродспоживслужба: правила транспортування продуктів під час епідемії

Дата: 16.04.2020 15:53
Кількість переглядів: 59

Головне Управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області рекомендує усім суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють постачання харчових продуктів на території Новопразької територіальної об’єднаної громади, дотримуватися правил транспортування товарів під час епідемії. Це допоможе протидіяти поширенню на території коронавірусної інфекції COVID-19 та збереже здоров’я працівників і відвідувачів торговельних точок.

Щоб не допустити поширення захворювання через контактні поверхні, руки працівників та унеможливити забруднення навколишніх об’єктів, предметів тощо, суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють постачання харчових продуктів, необхідно дотримуватись наступних правил:

  • працівники повинні бути обізнаними щодо гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів, в тому числі в період епідемії;
  • працівникам необхідно уникати контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань;
  • перед початком роботи обов’язково проводити температурний скринінг осіб, які контактують з харчовими продуктами (експедитори, водії, вантажники) та у разі підвищення температури тіла або наявності ознак респіраторних захворювань не допускати їх до роботи;
  • забезпечити осіб, що контактують з харчовими продуктами, спецодягом, засобами індивідуального захисту (масками, рукавичками) та дезінфектантами, антисептиками;
  • перед завантаженням та розвантаженням харчових продуктів, контактуючі з ними особи мають дотримуватися правил особистої гігієни: ретельно мити руки з милом, дезінфікувати їх;
  • транспортні засоби та контейнери, що використовуються для перевезення харчових продуктів, мають бути чистими, продезінфікованими (засобами, дозволеними для використання МОЗ України), утримуватися у належному стані;
  • харчові продукти мають транспортуватися за дотримання необхідних температурних умов, наявності маркування та пакування, що унеможливлює забруднення;
  • завантаження та розвантаження харчової продукції необхідно здійснювати тільки в закритому, запакованому вигляді, при цьому експедитори, вантажники, інші причетні особи мають використовувати засоби індивідуального захисту (маски, рукавиці);
  • обов’язково мати в наявності товарно-транспортні накладні для забезпечення простежуваності харчових продуктів;
  • перед завантаженням та розвантаженням необхідно продезінфікувати контактні поверхні автомобіля (дверні ручки тощо);
  • після доставки харчової продукції та повернення автотранспорту на підприємство обов’язково провести миття, дезобробку автотранспорту (зовнішні та внутрішні поверхні), оборотної тари, іншого обладнання, інструментарію, що використовувались при постачанні продукції, прибирального інвентарю тощо.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь