НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Мінекономіки: жителям Новопразької ОТГ не слід боятися овочів та фруктів

Дата: 16.04.2020 15:17
Кількість переглядів: 750

Фото без опису

Коронавірусна хвороба COVID-19 не передається через овочі та фрукти,  запевняє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, посилаючись на висновки експертів Всесвітньої організації з охорони здоров’я.

За даними ВООЗ, на сьогодні у світі відсутні будь-які докази того, що хвороба COVID-19 може передаватися через харчові продукти або пакувальний матеріал. Крім того, немає жодного підтвердження, що коронавірус передається через фрукти та овочі. Однак жителям Новопразької об’єднаної громади, купуючи харчові продукти у магазинах під час карантину, варто зважати на протиепідеміологічні вимоги.      

Мінекономіки наголошує, продукти під час карантину мають продавати у кілька способів:

  1. Овочі та фрукти можуть реалізовувати в пакуванні виробника.
  2. Фасувати овочі та фрукти можуть і самі продавці, але у спеціально відведеному для цього приміщенні.
  3. Продавцям дозволяється відпускати овочі та фрукти у торговельній залі, але за умови наявності медичної книжки, засобів захисту (рукавички, маски) та пакування продуктів в індивідуальну упаковку (одноразові пакети, плівку, контейнери). При цьому продавці мають дотримуватися безпечної дистанції з покупцем (1,5-2 метри).
  4. Нефасовані овочі та фрукти можна купувати і за допомогою самообслуговування. Однак для цього магазини мають забезпечити наявність одноразових рукавичок та пакетів у торговельних залах. А також слідкувати за тим, щоб покупці були одягнені в захисні маски. 

У торгових точках, де продукти фасують безпосередньо у торговельних залах, для покупців та продавців повинні бути завжди у вільному доступі засоби для дезінфекції рук.

Окрім того, Мінекономіки радить ретельно мити овочі та фрукти вдома перед приготуванням страв, а за можливості термічно обробити їх перед вживанням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь