НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Проти паліїв: поліцейські офіцери громади влаштовують рейди

Дата: 07.04.2020 10:47
Кількість переглядів: 1282

Доки в усьому світі природа під час пандемії відновлюється від засилля  людей, у Новопразькій громаді нещадно борються з паліями сухостою. Адже своїми діями вони не лише забруднюють навколишнє середовище, але й знищують природу.

Поліцейські офіцери Новопразької громади щодня отримують десятки повідомлень про займання трави та листя або про випалену територію від пожеж. На жаль, впіймати на гарячому порушників дуже складно, адже у підпалі вони не зізнаються, навіть якщо знаходяться на місці пожежі.

Разом з тим від спалювання сухостою страждають дерева, які знаходяться на шляху розповсюдження вогню, у траві гинуть звірі, рідкісні рослини, які щойно почали розпускатися. Дим від пожеж шкодить усім жителям громади, наповнюючи повітря шкідливими речовинами.

Поліцейські офіцери постійно проводять рейди проти паліїв та нагадують людям, що, спалюючи суху траву та листя, вони порушують правила благоустрою громади. А порушення державних стандартів, норм і правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою чималі штрафи – від 340 до 1360 гривень (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Правоохоронці попереджають, що не обмежуватимуться профілактичними бесідами і складатимуть адміністративні протоколи на паліїв, які не дотримуються закону про благоустрій. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь