НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Обговорення податків: у селищній раді чекають на пропозиції від жителів громади

Дата: 27.03.2020 14:58
Кількість переглядів: 919

Фото без опису

Жителі Новопразької громади мають місяць, щоб подати свої зауваження та пропозиції щодо ставок єдиного податку, земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2021 рік. Право надавати пропозиції мають як фізичні, так і юридичні особи.

27 березня відбулося засідання громадського обговорення щодо проєктів регуляторних актів для внесення до них пропозицій за зауважень. У ньому взяли участь суб’єкти господарювання, спеціалісти відповідних відділів та очільники старостинських округів.

Фото без опису

На розгляд учасників засідання виносилися такі проєкти:

  • «Про встановлення на території Новопразької об’єднаної територіальної громади ставок єдиного податку на 2021 рік»;
  • «Про встановлення на території Новопразької об’єднаної територіальної громади земельного податку на 2021 рік»;
  • «Про встановлення на території Новопразької селищної об’єднаної територіальної громади податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2021 рік»;
  • відповідні аналізи регуляторних впливів.

Фото без опису

Керуючись вимогами Податкового Кодексу України, рішення щодо ставок податків органи місцевого самоврядування повинні затверджувати щорічно до 1 липня поточного року. Діяти вони почнуть з 1 січня наступного року. Однак затвердженню мають передувати публічні обговорення ставок серед жителів громади (відповідно до статті 6 та статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»). Масові зібрання під час карантину знаходяться під забороною. Тому фінансово-економічний відділ Новопразької селищної ради чекає всі зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань в письмовому вигляді протягом 1 місяця з дати оприлюднення проєктів регуляторних актів та аналізів регуляторних впливів.

Всі проєкти були оприлюднені 23 березня 2020 року на офіційному сайті Новопразької об’єднаної громади в розділі «Регуляторна політика» — підрозділ «Проєкти регуляторних актів та відповідні аналізи регуляторних впливів».  Повідомлення про це було розміщене у в газеті «Сільський вісник» від 21 березня 2020 року.

Надсилати пропозиції та зауваження необхідно за адресою: 28042, Кіровоградська обл., Олександрійський р-н, смт Нова Прага, вул. Центральна, буд. 14. Можна також надіслати електронною поштою: novapragarada@ukr.net. За детальною інформацією звертайтеся до спеціалістів фінансово-економічного відділу селищної ради за телефонами: 0523561137; 0986799500.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь