НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Діють оперативно: у Новопразькій громаді створили спеціальний штаб

Дата: 26.03.2020 18:30
Кількість переглядів: 946

Фото без опису

У Новопразькій громаді за розпорядженням селищного голови Богдана Курупа створений оперативний штаб задля безпеки жителів ОТГ у період пандемії коронавірусу. Штаб займатиметься протидією поширенню на території громади хвороби  COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Фото без опису

Штаб виконує комплексний план заходів. Він має кілька напрямків:

  • медичний нагляд;
  • обмеження та профілактика;
  • забезпечення стабільної ситуації зі споживчими цінами;
  • заходи цивільного захисту;
  • соціальний захист населення;
  • фінансове забезпечення;
  • заходи контролю.

Особливу увагу представники штабу звертають на жителів громади, які нещодавно повернулися із-за кордону.

Разом із Держпродспоживслужбою штаб проводить бесіди з керівниками продовольчих магазинів, які продовжують працювати у період карантину. Їм пояснюють необхідність дотримуватися санітарних норм, дезінфікувати робочі місця та транспорт, що доставляє продукти, а також забезпечити працівників засобами індивідуального захисту. Звертають увагу і на те, що обслуговування відвідувачів має відбуватися з дотримання дистанції не менше 1,5 метра між людьми.

Водночас штаб контролює наявність у магазинах повсякденних продовольчих товарів і засобів гігієни та працює над тим, щоб не допускати зростання роздрібних цін. Для цього проводиться постійний моніторинг закладів торгівлі.

Оперативний штаб слідкує, щоб магазини, що торгують побутовими товарами, заклади сфери послуг, громадського харчування, розважальні центри не приймали відвідувачів під час карантину.

Місцевий підрозділ системи цивільного захисту за вказівкою штабу приведений у режим повної готовності до можливого спалаху хвороби COVID-19 на території Новопразької громади. Серед жителів громади проводиться активна роз'яснювальна робота, як запобігати розповсюдженню коронавірусу.

Представники соціального захисту населення, що входять до складу штабу, роз’яснюють людям, як можна подати заяву на отримання різних видів державної допомоги, субсидії. пільг або проконсультуватися з фахівцями дистанційно.

Оперативний штаб працює увесь час карантину у посиленому режимі. Постійно збирає та аналізує інформацію, проводить щоденний моніторинг усіх напрямків своєї діяльності, щоб не допустити поширення епідемії COVID-19 на території Новопразької громади.    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь