НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Чотири проєкти – чотири можливості для Новопразької громади

Дата: 24.03.2020 10:12
Кількість переглядів: 873

Фото без опису

Навчання підприємницькій діяльності із залученням професійних тренерів, надання допомоги бізнесменам-початківцям, підтримка у створенні сільськогосподарських кооперативів — депутати селищної ради ухвалили потужну Програму місцевого економічного розвитку Новопразької громади. Вона розрахована на 2020-2022 роки та має чіткий план дій з її впровадження.

Фото без опису

Програма містить чотири проєкти для покращення можливостей розвитку малого та середнього бізнесу, навчання та профорієнтації молоді, створення туристичної привабливості та позитивного іміджу Новопразької громади.

Перший проєкт  створення тепличного кооперативу. Це чудова можливість об’єднати активних жителів громади, які хочуть займатися сільськогосподарським бізнесом. Проєкт передбачає встановлення двох теплиць на території ОТГ для вирощування зелені, салатів, овочів та фруктів протягом усього року. Вони мають бути обладнані сучасними технологіями  обігрівом, автополивом, освітленням, вентиляцією  для безупинного процесу та конкурентоспроможності кооперативу. Програма передбачає на реалізацію такої ідеї 12-15 місяців.

Фото без опису

Другий проєкт — можливість для розвитку водного туризму у Новопразькій громаді. Ідея полягає у тому, щоб організувати походи на байдарках по річці Бешка. У рамках проєкту необхідно облаштувати станцію для човнів та закупити відповідне туристичне обладнання: катамарани, байдарки, водні велосипеди, моторний човен, рятувальні жилети. І, звичайно, розробити привабливий туристичний маршрут для любителів відпочинку на воді. За підрахунками спеціалістів, на такий проєкт необхідно витратити понад півтора мільйона гривень. Однак він дозволить розвивати цілий ряд супутніх послуг: харчування, поселення, перевезення туристів, виготовлення та продаж сувенірів.

Фото без опису

Третій проєкт спрямований розвиток підприємницьких здібностей у школярів та молоді громади. Для цього у громаді хочуть створити сучасний роботизований комп’ютерний клас, який дозволить школярам опановувати новітні технології. На базі такого класу діти зможуть вивчати програмування, креслення, конструювання з використанням 3-D моделювання. Окрім того, учні пропонуватимуть способи, як втілити їхні ідеї у життя Новопразької громади. Реалізація проєкту дасть можливість старшокласникам отримувати профільну освіту, що відповідає вимогам часу.

Фото без опису

Четвертий проєкт — масштабний потенціал для розвитку підприємницької, фермерської, туристичної та культурної діяльності жителів Новопразької ОТГ. Це проєкт створення ярмарково-фестивальної площі у центрі Нової Праги. Площа може стати тим простором, де місцеві підприємці продаватимуть власноруч вирощену або виготовлену продукцію. Для цього у проєкті заплановані торговельні ряди та мобільні ятки. А на свята ярмаркова площа буде місцем відпочинку, спілкування та розваг жителів громади. З цією метою у рамках проєкту хочуть придбати мобільну сцену.

Фото без опису

Усі чотири амбітні проєкти розвитку Новопразької об’єднаної громади — цілком реальні. Для їхнього впровадження необхідне бажання влади, жителів громади та фінансування. Влада ОТГ вже сьогодні працює над тим, щоб ці проєкти якнайшвидше стали реальністю.

«У Новій Празі живуть активні люди, які хочуть і можуть зробити громаду кращою. Ми готові допомагати підприємцям, які хочуть утворити кооперативи, малому бізнесу, який шукає способи самореалізації. Сьогодні ми працюємо над створенням інфраструктури, яка необхідна для розвитку економіки та громади в цілому», - зазначив селищний голова Новопразької об’єднаної громади Богдан Куруп.

Фото без опису

Для реалізації проєктів планують залучати кошти зацікавлених підприємців, місцевого бюджету та міжнародних програм і грантів.

Програма місцевого економічного розвитку Новопразької об’єднаної територіальної громади та План дій з її впровадження розроблені в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь