НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Програми, зміни до бюджету та земельні питання: депутати ухвалили важливі рішення

Дата: 19.03.2020 18:55
Кількість переглядів: 934

Фото без опису

Тридцята сесія Новопразької селищної ради видалася плідною. Депутати ухвалили та внесли зміни до п’яти комплексних програм, скоригувати селищний бюджет, розглянули понад три десятки земельних питань та затвердили багато організаційних питань.

Фото без опису

Серед найважливіших питань, які виносилися на розгляд депутатів, були зміни до бюджету Новопразької об’єднаної громади на 2020 рік. Зміни торкнулися розподілу коштів на заходи з будівництва, реконструкції та реставрації об’єктів інфраструктури. Так, передбачили кошти на розробку проєктно-кошторисної документації — на капітальний ремонт доріг, мережу водопостачання та реконструкцію мереж вуличного освітлення.

436 тисяч гривень з бюджету громади депутати розподілили на реалізацію місцевих та регіональних програм у 2020 році.

Фото без опису

Разом з тим депутати підтримали Програму місцевого економічного розвитку на 2020-2022 роки. Вона дозволить реалізувати, за фінансової можливості, кілька масштабних проєктів на території Новопразької ОТГ.

Народні обранці потурбувалися про учасників АТО/ООС та їхні сім’ї, підтримавши зміни до відповідної селищної програми. Завдяки цим змінам громада зможе допомагати родинам загиблих атовців у питаннях ремонту житла.

Фото без опису

Не обійшли увагою на сесії молоде покоління майбутніх захисників України. Підтримали програму, спрямовану на допризовну підготовку та залучення юнаків громади на строкову службу у Збройних силах України.

Важливим напрямком для реалізації громадських ініціатив зможе бути положення про Бюджет участі, який затвердили депутати. На реалізацію громадських проєктів, які відбиратимуть відповідно до цього положення, із місцевого бюджету щорічно виділятимуть кошти.

Фото без опису

Чи не найбільше уваги депутати приділили розгляду земельних питань. Зокрема, надали дозволи на розробку технічної документації та проєктів землеустрою жителям громади, затвердили вже виготовлені проєкти. Також передали безоплатно у власність земельні ділянки для будівництва й обслуговування будинків.

На порядок денний XXX сесії Новопразької селищної ради загалом виносили 49 проєктів рішень. Депутати підтримали усі питання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь