НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Якщо підприємець створив нове робоче місце і здійснює добір працівника, але не може знайти особу з необхідними професійними вміннями, чи може державна служба зайнятості допомогти в такому доборі?

Дата: 18.03.2020 15:31
Кількість переглядів: 430

Фото без опису

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» та «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» одним із видів соціальних послуг, що надається зареєстрованим безробітним, є професійна підготовка або перепідготовка, підвищення кваліфікації.

Професійне навчання зареєстрованих безробітних організовується центрами зайнятості на замовлення роботодавця або для самозайнятості, провадження підприємницької діяльності з урахуванням побажань безробітних і здійснюється у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, на підприємствах, в установах та організаціях.

Одним із видів професійно-технічних навчальних закладів є Центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Їх в службі одинадцять. Професійне навчання, головним чином, здійснюється на замовлення роботодавців. Різновидом профнавчання є стажування безробітних. Цей вид навчання є надзвичайно поширеним в нашій області.

Стажування передбачає допуск працівника на робоче місце для того, щоб додатково пересвідчитись в його вміннях і головне, щоб претендент на роботу освоїв особливості виконання певної роботи.

Ще одним із видів професійної підготовки є видача ваучерів громадянам. Ваучером є документ, що підтверджує зобовязання Державної служби зайнятості оплатити навчання особи у навчальних закладах, які особа обирає самостійно. Ваучер не видається зареєстрованим безробітним, для них організовується стандартне навчання. Ваучером можуть скористатись, наприклад, працюючі громадяни, яким потрібно оволодіти новими знаннями для виконання своїх трудових обовязків.

Для отримання детальних консультацій з питань професійного навчання та щодо ваучерів, рекомендуємо звертатись до найближчого центру зайнятості або скористатись Інтернет-ресурсами Державної служби зайнятості. За телефоном 7-64-76 можна отримати консультації у працівників відділу організації профнавчання Олександрійського міськрайонного  центру зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь