НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Соціальна відповідальність: служба зайнятості Кіровоградщини проводить інформаційну роботу щодо легальної зайнятості

Дата: 18.03.2020 15:24
Кількість переглядів: 732

Легалізація трудових відносин і заробітної плати, викорінення прихованої зайнятості – один з ключових напрямків роботи усіх державних органів.

Центри зайнятості області та філії Кіровоградського обласного центру зайнятості спільно з представниками Державної служби України з питань праці проводить інформаційну роботу з роботодавцями щодо ведення соціально-відповідального бізнесу.

Мета відповідних заходів – насамперед, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи. Так, наприклад, упродовж лютого цього року фахівцями центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості проведено близько 200 інформаційних семінарів, засідань круглих столів, нарад та зустрічей, до участі в яких залучено 358 роботодавців. Під час цих заходів піднімається питання дотримання норм трудового законодавства, забезпечення соціальних гарантій найманих працівників, соціальні та економічні переваги від використання легальної праці та легальної виплати заробітної плати найманим працівникам.

З метою розширення кола роботодавців, які співпрацюють із службою зайнятості з питання підбору персоналу, проведення випереджувальних заходів щодо викорінення випадків незадекларованої праці та покращення умов праці найманих працівників, упродовж лютого фахівці центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості відвідали понад 1000 суб'єктів господарювання різних форм власності. Під час зустрічей обговорювалися шляхи та перспективи співпраці щодо вирішення кадрових потреб роботодавців, підвищення конкурентоспроможності підприємств, нові можливості та сервіси служби зайнятості, що допоможуть роботодавцям. 

«Роботодавці завжди є і клієнтами служби зайнятості, і її соціальними партнерами у реалізації державної політики зайнятості населення. Саме тому служба зайнятості намагається побудувати ефективні методи та нові рівні гармонійної взаємодії з роботодавцями у вирішенні їх кадрових потреб. Соціально відповідальний роботодавець має неухильно дотримуватись законодавчих вимог щодо обов'язковості укладання трудового договору з найманим працівником, своєчасно інформувати центри зайнятості про потребу в працівниках, а служба зайнятості має для цього всі можливості», – зазначає заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

Робота щодо легалізації зайнятості проводиться службою зайнятості й з шукачами роботи: регулярно організовуються заходи, спрямовані на підвищення рівня поінформованості та усвідомлення громадянами важливості легальної зайнятості, що є гарантією соціальної захищеності.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь