НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Новопразькій громаді встановили суворий карантин

Дата: 17.03.2020 13:53
Кількість переглядів: 2100

Фото без опису

На території усієї Новопразької громади встановили суворі обмеження задля того, щоб запобігти поширенню коронавірусу COVID-19. Як і по всій країні, обмеження торкнуться майже усіх сфер життя новопражців.

17 березня відбулося позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Новопразької селищної ради. На виконання Постанови Кабінету міністрів України від 16 березня 2020 року комісія підтримала ряд заборон та обмежень:

  • Школярі, дошкільнята, учні позашкільних закладів перебуватимуть на карантині до 3 квітня
  • З 17 березня до 3 квітня  у громаді заборонене проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 людей, окрім заходів, необхідних для роботи органів влади.
  • З 17 березня до 3 квітня на території ОТГ заборонили роботу усіх суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів. Це стосується закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, клубів, фітнес-центрів, бібліотек. Дозволили лише роздрібну торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами  та виробами медичного призначення. Працюватимуть банківські установи та відділення зв'язку.

Фото без опису

Разом з тим під час карантину жителі громади не зможуть виїхати за її межі громадським транспортом. Комісія ТЕБ та НС Новопразької селищної ради доводить до відома жителів:

  • З 18 березня до 3 квітня перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському та інших видав сполучення забороняється по всій Україні. Їздити можна буде лише легковим автомобілем.
  • Не можна перевозити понад 10 пасажирів одночасно в автобусах на приміських маршрутах в режимі маршрутного таксі.
  • Приміським, міжміським та всім іншим автобусам не дозволятимуть заїжджати на автостанції, а автостанціям – продавати квитки на автобуси.

Фото без опису

Порушників карантинних заходів каратимуть відповідно до законодавства. За дотриманням обмежувальних норм на транспорті в межах ОТГ слідкуватимуть поліцейські офіцери Новопразької громади.

Місцева влада під час карантину продовжить працювати і проводитиме усі необхідні заходи для забезпечення стабільності та порядку на території Новопразької громади. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь