НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Виконавчий комітет потурбувався про призовників, атовців та майбутнє громади

Дата: 17.03.2020 08:34
Кількість переглядів: 635

Фото без опису

Виконавчий комітет Новопразької селищної ради підтримав три важливі програми для розвитку громади та виділив кошти на допомогу її жителям.

На своєму засідання члени виконавчого комітету внесли зміни до селищної комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО, членів їхніх сімей, сімей загиблих  учасників АТО, постраждалих учасників Революції Гідності та вшанування пам’яті загиблих. Програма не нова, виконується з 2018 року. Однак у 2020 році виконком запровадив додаткові заходи, викликані потребою жителів громади. Зокрема, збільшив масштаби просвітницької роботи та патріотичного виховання молоді.  А головне – до програми додали напрямок допомоги сім’ям загиблих учасників АТО/ООС. Відтепер програма дозволяє громаді за власні кошти проводити за потреби ремонти в будинках або квартирах сімей загиблих учасників бойових дій.

Фото без опису

Своїм рішенням виконавчий комітет селищної ради ухвалив також програму «Призовник» на 2020 рік. Програму розробляли спільно з Олександрійським військовим об’єднаним комісаріатом. Вона необхідна для забезпечення допризовної підготовки, військово-патріотичного виховання молоді, організації приписки до призовної дільниці, призову громадян України на строкову військову службу та виконання заходів з мобілізації на території Новопразької громади. На ці заходи з бюджету громади у 2020 році планують виділити 30 тисяч гривень. Слід додати, що у Новопразькій громаді налічується найбільша кількість юнаків призовного віку.

Фото без опису

Чи не найважливішим питанням на порядку денному виконавчого комітету була «Програми місцевого економічного розвитку Новопразької об’єднаної територіальної громади на 2020-2022 роки». План дій з її реалізації та саму програму члени виконкому підтримали одноголосно. Вона передбачає втілення в життя кількох масштабних проєктів на території громади із залученням коштів місцевого, державного бюджетів та ресурсів міжнародних організацій.

Також виконавчий комітет Новопразької селищної ради своїм рішенням виділив кошти на матеріальну допомогу жителям громади, що потребують термінового лікування, та зарахував на позачерговий квартирний облік учасника АТО.

Усі три програми, підтримані виконкомом, на найближчому засіданні розглянуть депутати Новопразької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь