НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

«Народжені у вишиванках»: у Новопразькій громаді вшанували Тараса Шевченка

Дата: 15.03.2020 20:57
Кількість переглядів: 832

Фото без опису

Перший огляд-конкурс аматорів художнього слова відбувся у Новопразькій громаді. Змагання під назвою «Народжені у вишиванках» об’єднало дітей та дорослих віком від 5 років. Захід організували у Новопразькій дитячій музичній школі.

Присвятили перший конкурс аматорів художнього слова творчості Тараса Шевченка. Літературні змагання провели у кількох вікових номінаціях:

  • «Слово Тараса над колискою моєю» (до 12 років);
  • «Любить Батьківщину Шевченко навчив» (від 13 до 17 років);
  • «Від серця лине слово Кобзаря» (від 18 до 35 років);
  • «На струнах Кобзаревої душі» (від 36 років).

Фото без опису

Участь у конкурсі взяли поціновувачі поетичного слова Тараса Шевченка з усієї громади. Поетичні рядки зі сцени зачитали учні Шарівського НВК, Пантазіївського НВК, Новопразького НВК, Новопразького НВО, представники Новопразького будинку культури №1 та будинку культури №2.

Найчисленнішою була вікова категорія дітей віком до 12 років. Вони не просто зачитували поезії Тараса Шевченка, а намагалися за допомогою слова, інтонації, сили голосу передати увесь спектр почуттів, якими наповнені вірші поета.

Фото без опису

Не менш переконливими були виступи дорослих конкурсантів. А Світлана Сафронова здивувала журі виконанням власної поезії, присвяченої життю і творчості Тараса Шевченка.

Вихованці та викладачі музичної школи підготували концертну програму «Сплітаємо вінок Тарасу», яка доповнила емоційні виступи читців. Музиканти виконали чудові народні та класичні композиції, твори на слова Тараса Шевченка.

Фото без опису

У залі панувала атмосфера поваги до літературного слова, творчості Тараса Шевченка та України. Більшість читців та музикантів одягли  вишиванки.

Обрати переможців було складно, хоча в журі зібралися досвідчені судді: Вікторія Хода, директор Новопразької дитячої музичної школи,  Антоніна Пилипенко та Ольга Гловацька, головні спеціалісти відділу освіти, молоді, спорту, культури, охорони здоров’я та соціального захисту населення, Олена Резніченко, директор Новопразької центральної бібліотеки-філії.

Фото без опису

Судді порадилися і роздали нагороди усім конкурсантам. Кожен отримав диплом учасника, призера або переможця конкурсу любителів літературного слова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь