НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Новопразькій громаді збирають експонати для музею

Дата: 12.03.2020 10:34
Кількість переглядів: 812

Фото без опису

Громадський музей Новопразької громади набирає чітких обрисів. Організатори працюють над наповненням музею та розпочали збір експонатів для майбутнього історичного та культурного центру.

На черговому засіданні робоча група зі створення музею детально обговорила розміщення і розподіл просторів центру, розташування інсталяцій та експонатів. Керівник групи Наталія Бугайова запропонувала на розгляд освітян, краєзнавців, представників культури та жителів громади презентацію мапи музею у трьох просторах. Підготувати проєкт організації простору їй допомогли учні 11 класу Новопразького НВК.

Фото без опису

Для наповнення майбутнього музею у Новопразькій центральній бібліотеці (вул. Центральна 25) розпочали збір експонатів. Долучитися може кожен, хто має старовинні речі, наповнені історією та колоритом Нової Праги. Робоча група запрошує усіх жителів селища приєднуватися та обіцяє, що прізвища активних учасників обов’язково увійдуть в історію створення музею.  

Фото без опису

Нагадаємо, громадський музей планують розташувати у приміщенні Новопразького навчально-виховного комплексу. Він скрадатиметься з трьох самостійних просторів: визначні особистості Нової Праги, історія селища Нова Прага (від заснування поселення  до сьогодення) та легенди Нової Праги. Це буде сучасний історико-культурний центр, який стане візитівкою та місцем зустрічі жителів і гостей Новопразької громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь