НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька громада отримає кошти на розвиток інфраструктури

Дата: 04.03.2020 13:54
Кількість переглядів: 1158

Фото без опису

Понад 2 мільйони 100 тисяч гривень отримає Новопразька громада з державного бюджету на формування інфраструктури у 2020 році. Третього березня Уряд затвердив розподіл субвенції на розвиток об’єднаних територіальних громад, які утворилися у 2015-2019 роках.

Виділені кошти громади зможуть витратити на проєкти, що сприяють поліпшенню інфраструктури комунальної власності. Перелік великий. Держава дозволяє спрямувати субвенцію на покращення якості надання адміністративних послуг, будівництво та капітальний ремонт доріг, бюджетних установ, реконструкцію систем водопостачання, придбання транспорту для шкіл, комунальних установ, рятувальної та санітарної техніки, створення сучасних комунікаційних мереж та розроблення проєктної документації.

Громади мають усього 2 місяці, щоб подати свій проєкт з розвитку інфраструктури на розгляд Комісії при Мінрегіоні.

Новопразька громада наразі опрацьовує напрямки, куди направити бюджетні кошти. ОТГ має багато важливих інфраструктурних питань, які потребують фінансової підтримки з боку держави. Одне з пріоритетних — вуличне освітлення селища Нова Прага. Керівництво розробить той проєкт, який найперше необхідний жителям громади.

Після погодження проєкту Комісією при Мінрегіоні його має затвердити селищна рада.

Субвенцію з державного бюджету на формування своєї інфраструктури отримають 27 об’єднаних територіальних громад у Кіровоградській області. Кошти розподілили пропорційно до площі території та кількості сільського населення. Загальний обсяг субвенції склав 2,1 мільярда гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь