НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Місце зустрічі молодих та креативних: у громаді створюють новий центр

Дата: 02.03.2020 09:07
Кількість переглядів: 1215

У Новопразькій громаді відкриють Молодіжний АРТ-центр. Він буде платформою для реалізації ідей і творчого потенціалу молоді, місцем навчання, спілкування та культурного дозвілля.

У Молодіжному АРТ-центрі проводитимуть різноманітні тренінги та форуми, фестивалі та майстер-класи, квести та флешмоби, зустрічі та обмін досвідом з представниками інших ОТГ.  Займатимуться патріотичним вихованням і розвитком волонтерського руху. До його роботи долучатимуть шкільні товариства та місцеві громадські організації. АРТ-цент буде основною базою діяльності Молодіжної ради Новопразької громади.

Розташується центр для молоді у приміщенні Новопразької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, в атмосфері креативу та молодіжної енергетики. Однак матиме власний вхід і не заважатиме навчанню учнів.

Організувати багатофункціональний простір вдалося завдяки зусиллям активної молоді та підтримці керівництва Новопразької громади. Ініціативні молоді люди Нової Праги перемогли зі своєю ідеєю Молодіжного АРТ-центру у конкурсі проєктів за Програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та отримали фінансування на її реалізацію. Новопразька селищна рада виділила понад 70 тисяч гривень на співфінансування проєкту.

«Новопразькій громаді пощастило: вона має потужну та неймовірно цілеспрямовану молодь. Завдяки її бажанню та наполегливості ми отримаємо місце, де діти вже з 14 років зможуть розвивати свій потенціал та лідерські якості. А ми будемо допомагати їм втілювати у життя громади найкращі ідеї», — розповів про відкриття майбутнього центру селищний голова Новопразької об’єднаної громади Богдан Куруп.

Нині у приміщенні АРТ-центру тривають ремонтні роботи.  Потім його обладнають необхідною апаратурою, меблями, комп’ютерною технікою. Відкрити центр планують наприкінці березня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь