НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Як в Новопразькій громаді будуть вирішувати проблему батарейок?

Дата: 28.02.2020 15:52
Кількість переглядів: 942

Фото без опису

На кожній батарейці є маркування, яке попереджає про небезпеку її викидання разом із звичайним сміттям. Адже у звичайних батарейках є багато токсичних елементів, які здатні сильно забруднити навколишнє середовище. Як з цим бути?

     

В Україні є власний завод для переробки батарейок. Він знаходиться у Львові, ДП Аргентум.  Наразі завод не працює у зв’язку з «відсутністю сировини». 

 

Маємо надію налагодити співпрацю з громадською організацією «Батарейки, здавайтесь» для збору та утилізації відпрацьованих батарейок.

 

Громада буде налагоджувати співпрацю  з ГО "Батарейки, здавайтесь", яка отримала ліцензію на роботу з небезпечними відходами. 

 

Першою в Україні громадська організація "Батарейки, здавайтеся" отримала дозвіл на переробку батарейок в Європі. Перша партія батарейок буде транспортовано для переробки на завод GreenWEEE в Румунію. Спочатку батарейки будуть везти на склад в Київ, звідти - на переробку та утилізацію до Румунії. Зазначимо, що вивіз 1 кг батарейок вартує близько 900 грн.

 

На сайті громадської організації говориться, що вона втілює реформу, що за збір і переробку батарейок повинні платити їх виробники з доходів від продажу (загальноприйнята практика країн Європи).

 

В планах на майбутнє — розставити в торговельних пунктах громади пластикові контейнери, в яких жителі зможуть залишати використані  батарейки, і побачити, наскільки активними будуть люди. Вивозити батарейки один раз в рік буде компанія, яка має на це дозвіл.

 

Секретар селищної ради

Василь Гейко

 

Додаткову інформацію можна отримати

Про проектhttps://uploads-ssl.webflow.com/59b1563362e33f0001eb0f9c/5cac4be9e37c54335d26f7a9_9HcFjtcHWd49hlak3oOgOht07r1SuiiVVg1l99yvzKkKkeUeksHJdnxP_uJc9fr_ik4oNAfcAQmAaV4SYxc92-_EPA3hFbMUxvNhqQDz1FgNcVoSQ5ebobztOPgFBnMXlsDutP1q.png «Батарейки, здавайтесь!» http://batareiky.in.ua/help 

Звернення “Очисти Україну - утилізуй батарейки”

https://gurt.org.ua/news/recent/17644/

 

Про шкідливий вплив батарейок на довкілля

http://pryingul.inf.ua/articles_archives/educational_articles/pro-shkidliviy-vpliv-batareyok-na-dovk/

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь