НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Велике будівництво: реконструкцію Новопразького НВО завершать у 2020 році

Дата: 28.02.2020 12:36
Кількість переглядів: 1621

Фото без опису

Новопразьке НВО увійшло у п’ятірку шкіл Кіровоградщини, яким виділять кошти на реконструкцію у 2020 році. Їх має вистачити, щоб завершити ремонти вже цього року. Навчальний заклад потрапив до переліку об’єктів, що отримають фінансування за програмою Президента України "Велике будівництво".

Це питання 27 лютого керівники територій розглянули у Світловодську на засіданні Ради розвитку громад і територій регіону. 

На завершення модернізації Новопразького НВО у 2020 році планують витратити 15,7 мільйонів гривень. Кошти залучатимуть з Державного фонду регіонального розвитку та з державного бюджету у вигляді субвенцій на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Новопразька селищна рада на своєму сесійному засіданні наприкінці січня вже виділила 1 мільйон 570 тисяч гривень на співфінансування реконструкції НВО цього року.

Фото без опису

Нагадаємо, що процес модернізації Новопразького НВО (колишньої школи I-III ступенів №2) розпочався ще у 2017 році. За цей час у закладі замінили на сучасну систему опалення, капітально відремонтували дах, харчоблок та столову, збудували на кожному поверсі внутрішні туалети, обладнали каналізацію, завершили ремонт 3-го поверху, встановили дитячу ігрову площадку. Та головне — повністю переобладнали частину приміщення і створили комфортний дитячий садочок на дві групи. На ці масштабні роботи громада отримала майже 30 мільйонів гривень з державного бюджету. Близько 3,5 мільйонів гривень на співфінансування залучили з місцевих коштів.

Фото без описуФото без опису

Для завершення реконструкції Новопразького НВО у цьому році заплановані такі роботи: ремонт другого поверху, спортивної зали, котельні, утеплення та облицювання фасаду, встановлення спортивних майданчиків і благоустрій території.

Новопразьке НВО — єдиний загальноосвітній навчальний заклад Олександрійського району у переліку цьогорічного великого будівництва на Кіровоградщині.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь