НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Історія і сучасність: у громаді облаштовують музейний простір

Дата: 28.02.2020 09:13
Кількість переглядів: 1112

Фото без опису

У Новопразькій громаді з’явиться власний громадський музей. Робота з організації музейного простору розпочалася у січні 2020 року за ініціативи голови громади Богдана Курупа.

На разі визначена основна концепція майбутнього музею. Він матиме три самостійних тематичних простори: визначні особистості Нової Праги, історія селища Нова Прага (від заснування поселення  до сьогодення) та легенди Нової Праги.

Головна ідея організаторів — облаштувати не просто музей у традиційному стилі, а сучасний простір  ?— дещо історичний, дещо мистецький, але обов’язково цікавий для жителів та гостей Новопразької громади. Для цього хочуть додати новітніх технологій. Зокрема, розмірковують над застосуванням технології  доповненої реальності для деяких експонатів.

Фото без опису

Втіленням проєкту в життя займається робоча група. До неї увійшли місцеві краєзнавці, представники закладів освіти та культури, Новопразької селищної ради, громадських організацій, а також активні жителі громади.

Фото без опису

Робоча група наразі провела три зустрічі з організації музейного простору. Оглянула кілька будівель, де можна розташувати музей, та обміркувала його наповнення. Найбільш відповідним робоча група визнала приміщення у Новопразькому навчально-виховному комплексі. Воно має окремий вхід, тому музей не заважатиме освітньому процесу.  

Нині робота з організації музею триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь