НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Яка тривалість та який порядок надання відпусток працівникам з інвалідністю?

Дата: 11.12.2019 09:36
Кількість переглядів: 441

Згідно зі статтею 6 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 р. № 504 особам з інвалідністю І і II груп надається щорічна основна відпустка тривалістю 30 календарних днів, а особам з інвалідністю III групи — 26 календарних днів.

Звертаємо Вашу увагу, що працівникам з інвалідністю за їх бажанням щорічні відпустки повної тривалості надаються до настання шестимісячного терміну безперервної роботи в перший рік роботи на даному підприємстві та в наступні роки у зручний для них час.

Особам з інвалідністю І та II груп в обов’язковому порядку за їх бажанням надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю до 60 календарних днів щорічно, а особам з інвалідністю III групи — тривалістю до 30 календарних днів щорічно п. 6, 7 ст. 25 Закону України «Про відпустки».

Згідно зі статтею 9-1 КЗпП та статтею 69 Господарського кодексу України підприємства, установи, організації в межах своїх повноважень і за рахунок власних коштів можуть встановлювати додаткові порівняно із законодавством трудові соціально-побутові пільги для працівників, зокрема відпустки більшої тривалості, ніж передбачено Законом України «Про відпустки» або додаткові оплачувані відпустки.

 

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь