НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Як служба зайнятості допомагає особам з інвалідністю у вирішенні питання зайнятості?

Дата: 11.12.2019 09:28
Кількість переглядів: 511

Фото без опису

Державна служба зайнятості сприяє трудовій реабілітації та працевлаштуванню осіб з інвалідністю, у т.ч. неповнолітніх у віці від 16 до 18 років. Питання зайнятості вирішується з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), рівня кваліфікації та знань особи.

Особи з інвалідністю, які звернулися до центрів зайнятості, одержують інформацію про наявність вільних робочих місць. Їм надається допомога з профінформування, консультування, поглибленого профдіагностичного обстеження з метою професійного добору.

Усі центри зайнятості області доступні для відвідування особами з інвалідністю: облаштовані пандусами та кнопкою виклику спеціаліста. Створені спеціалізовані місця, що обладнані комп'ютерною технікою, де можна отримати інформацію з питань пошуку роботи, нормативно-правового регулювання соціального захисту осіб з інвалідністю, дані про підприємства, що мають робочі місця для осіб з інвалідністю, навчальні заклади, що здійснюють професійне навчання осіб з інвалідністю, перелік професій та спеціальностей, за якими здійснюється навчання, порядок направлення осіб з інвалідністю на професійне навчання.

З 1 січня 2007 р. особи з інвалідністю мають право на допомогу по безробіттю, якщо протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали не менше 26 календарних тижнів і сплачували страхові внески.

Підвищити конкурентоздатність і мобільність осіб цієї категорії дозволяє професійне навчання. Для професійного самовизначення осіб з обмеженими фізичними можливостями важливою умовою є профорієнтація. Спеціалісти базових центрів зайнятості проконсультують щодо вибору чи зміни професії з урахуванням рекомендацій МСЕК, професійних інтересів, нахилів і здібностей, познайомлять із правилами прийому до Всеукраїнського центру професійної реабілітації осіб з інвалідністю та характеристиками професій, за якими ведеться підготовка слухачів.

Також особи з інвалідністю можуть за сприяння служби зайнятості підвищити кваліфікацію у навчальних закладах або на підприємствах шляхом стажування, що гарантуватиме їх подальше працевлаштування.

Допоможуть у виборі чи зміні професії різні профорієнтаційні заходи, зокрема з орієнтації на підприємницьку діяльність і подальшу організацію власної справи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь