НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Які соціальні послуги можуть отримати в ЦЗ звільнені сезонні працівники?

Дата: 18.11.2019 12:03
Кількість переглядів: 426

Фото без опису

Головною метою звернення громадян до ДСЗ має бути пошук роботи. Цей пошук може стосуватись як постійного робочого місця, так і тимчасового працевлаштування. При вирішенні питань працевлаштування, в залежності від наявної у безробітного професії, вмінь та навичок, особі може пропонуватись проходження професійної підготовки чи підвищення кваліфікації. Окрім того безробітним надається спектр послуг з професійної орієнтації.

Тому, навіть якщо звільнений сезонний працівник розраховує на те, що с/г роботодавець візьме його навесні на роботу, при зверненні до ЦЗ цій особі буде пропонуватись працевлаштування на наявні вакантні місця. При виборі підходящої роботи враховується місце проживання особи та транспортна доступність до інших населених пунктів.

Якщо в тому селі, де проживає сезонний працівник, не має інших роботодавців окрім с/г товаровиробників, йому буде пропонуватись робота в інших населених пунктах. Крім того безробітному буде пропонуватися взяти участь у громадських роботах.

Варто зазначити, що дві відмови від підходящої роботи є підставою для припинення реєстрації безробітного.

При цьому жодним чином не враховується той факт, що особа очікує повернення на сезонну роботу.

До того ж, а про це свідчить практика роботи, у роботодавця можуть і змінитись плани щодо прийому на роботу працівників, наприклад, внаслідок закупівлі нової техніки, яка дозволяє виконувати роботи з меншою кількістю робочих рук.

Для тих хто шукає роботу, на офіційному сайті Кіровоградського обласного центру зайнятості у розділі «Громадянам» нещодавно створено новий сервіс – Інтерактивна мапа вакансій. Цей сервіс створений за допомогою гугл-мапи і дозволяє за територіальною ознакою переглядати наявні вакансії.

Б. Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь