НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Чи можуть громадяни, які сезонно працюють у сільськогосподарських підприємствах, після закінчення сезону, реєструватись у центрі зайнятості?

Дата: 18.11.2019 11:43
Кількість переглядів: 480

Фото без опису

Значна частина сільськогосподарських підприємств застосовують найману працю основного складу робітників тільки під час сезону польових робіт. На «зиму» такі громадяни звільняються, як правило, по закінченню строку трудового договору.

За умови вирішення питань з віднесенням до категорії членів особистого селянського господарства, такі громадяни можуть реєструватись в ЦЗ.

Для надання статусу зареєстрованого безробітного, особа подає до ЦЗ заяву встановленого зразка та пред’являє паспорт, довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, трудову книжку, документ про освіту.

Слід зазначити, що для громадян, які хочуть стати на облік в ЦЗ, на сайті ДСЗ є послуга «Електронна черга реєстрації громадян». Особливо це актуальним є зараз, адже в цей період відбувається реєстрація значної частини звільнених сезонних працівників.

Жодних обмежень щодо кількості реєстрацій як безробітного не має. Громадянин може зареєструватись в ЦЗ, знайти роботу і якщо трудовий договір припинено, знову зареєструватись як безробітний.

Для сезонних працівників, які раніше реєструвалися в ДСЗ і мають намір і в цьому році зареєструватись, звертаємо увагу, що діє новий порядок реєстрації, який, серед іншого, передбачає здійснення первинного та поглибленого профілювання шукачів роботи та безробітних для оцінки можливостей працевлаштування особи, яка шукає роботу, на основі її особистісних та професійних характеристик, складання індивідуальних планів надання послуг та працевлаштування.

 

Б. Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь