НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Про контроль за додержанням законодавства про зайнятість населення

Дата: 25.10.2019 15:14
Кількість переглядів: 507

Фото без опису

Відповідно до вимог законодавства контроль за додержанням роботодавцями законодавства про зайнятість населення здійснюють державні інспектори праці органів Держпраці та інспектори праці виконавчих органів міських рад міст обласного значення, сільських, селищних та міських рад обєднаних територіальних громад (в межах компетенції). За результатами контрольних заходів відповідні керівники уповноважені накладати штрафи, передбачені статтею 53 Закону України Про зайнятість населення. Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2013 № 509 (із змінами).

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 823 (набрала чинності 30.08.2019) внесено зміни, серед іншого, до вищевказаного Порядку. Постановою унормовано процедурні питання накладення штрафів. Як і раніше, визначено, що штрафи (не сплачені у добровільному порядку), передбачені частинами другою (необгрунтована відмова у працевлаштуванні на заброньоване робоче місце), пятою (застосування праці іноземців без дозволів державної служби зайнятості) і шостою (порушення порядку подання даних про заплановане масове вивільнення працівників) статті 53 Закону України Про зайнятість населення, стягуються у судовому прядку регіональними центрами зайнятості.

Крім того, постановою № 823 затверджено Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю. Одним із основних спрямувань здійснення такого контролю є виявлення неоформлених трудових відносин. 

   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь