НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Чи передбачені спеціальні програми фінансової підтримки роботодавців, які створюють нові робочі місця й працевлаштовують на них учасників бойових дій?

Дата: 25.10.2019 14:45
Кількість переглядів: 433

 

Існує декілька різних програм підтримки підприємців, які створюють нові робочі місця. Найбільш дієвою програмою, що реалізується службою, є компенсація витрат на сплату єдиного внеску на ЗДСС.

У разі працевлаштування за сприянням Держаної служби зайнятості зареєстрованого безробітного на нове робоче місце до роботодавця, який вже застосовує найману працю хоч би одного працівника, такому роботодавцю можуть компенсуватися центром зайнятості витрати на сплату єдиного внеску на ЗДСС протягом року.

При цьому існує декілька застережень. По перше, це має бути дійсно нове робоче місце в розумінні терміну, викладеного у Законі України «Про зайнятість населення».

По друге, компенсація не надається окремим категоріям роботодавців. Наприклад, не можуть претендувати на компенсацію підприємці, які мають заборгованість зі сплати єдиного внеску або визнані банкрутами.

По третє, компенсація надається суб’єктам малого підприємництва, які провадять діяльність у визначених пріоритетних сферах господарської діяльності. Або компенсація надається роботодавцям, які працевлаштовують громадян квотних категорій, у тому числі учасників бойових дій.

Ще однією умовою для надання компенсації є те, що роботодавець має гарантувати застосування праці найманої особи на строк не менше ніж на 2 роки.

Таке гарантування забезпечується ознайомленням роботодавця з необхідністю повернення коштів у разі звільнення працівника. Мова не йде про звільнення з будь-якої підстави. Наприклад, працівник може звільнитись за власним бажання. Кошти в цьому разі не повертаються і розглядається питання про прийом іншої особи на таке робоче місце.

Для отримання права на компенсацію роботодавець може протягом двох місяців з дати прийому на роботу працівника подати до центру зайнятості заяву довільної форми, до якої додається інформація встановленого зразка.

На підставі цих документів, інформації, наявної в центрі зайнятості, протягом 5 робочих днів приймається рішення про виплату компенсації.

 

Б. Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь