НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Вакцинація є найефективнішим методом профілактики грипу!

Дата: 22.10.2019 10:08
Кількість переглядів: 600

Фото без опису

          З настанням холодної пори року чимало людей вже встигли захворіти, але не на грип, а на звичайні респіраторні вірусні захворювання. Грип та ГРВІ залишаються однією із небагатьох інфекційних хвороб, які не мають тенденції до зниження та практично є єдиною інфекцією, епідемії якої виникають щорічно.

Епідемічний сезон вже розпочався (він триває з початку жовтня до середини травня), і вже час до нього готуватись, а саме – робити профілактичні щеплення. Оптимальний час введення вакцини – початок осені (вересень–жовтень). Втім, щеплення можна робити й пізніше – упродовж всього сезону грипу. Імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів та зберігається від 6 до 12 місяців. Цього року українцям доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея). Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш поширених і небезпечних штамів.

За розрахунками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), упродовж нового епідемічного сезону в Україні циркулюватимуть віруси грипу, подібні до: A/Brisbane/02/2018(H1N1), A/Kansas(H3N2), B/Phuket/3073/2013, B/Colorado/06/2017. Найнебезпечнішим, як зазначається, буде «Канзас», з яким Україна вже стикалася минулого сезону. Він може спричинити ускладнення у вигляді пневмонії.

Пам’ятайте, особливо небезпечним грип є для представників груп ризику, а саме – медичних працівників, осіб літнього віку, пацієнтів із хронічними захворюваннями, учителів, дітей віком до 5 років та вагітних.

Варто нагадати, що протягом минулого епідемічного сезону від грипу   померло 64 особи, з яких 12-діти віком до 17років. На жаль, жоден з них не був щеплений проти хвороби.

На території України, вакцини з’явились у продажу на початку жовтня, придбати вакцину можливо в аптечній мережі свого міста, а щеплення зробити в лікувально-профілактичному закладі.

А поки, ви не отримали профілактичного щеплення радимо стандарті заходи профілактики для боротьби з застудами – загартовування організму, вживання вітамінів С і D, дотримання правил особистої гігієни, регулярне вологе прибирання приміщень. Дотримання цих елементарних правил суттєво підвищує Ваші шанси уникнути небезпечного захворювання, дозволити зберегти життя і здоров’я вам і людям, що вас оточують.

 

 

Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного

законодавства Олександрійського районного управління

Головного управління  Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь