НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Святкування Дня селища Нова Прага

Дата: 15.10.2019 02:03
Кількість переглядів: 1730

Фото без опису 

 14 жовтня 2019 року Україна відзначила низку свят державного значення:  свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Захисника України та День Українського козацтва. Наша громада не залишилася осторонь від святкувань, традиційно відзначаючи День селища Нова Прага.

День селища – це важлива подія, що об’єднує минуле з сьогоденням і шанує всіх, хто любить свій рідний край, прославляє його і невпинно працює на його розвиток і процвітання. Новопражці щиро радіють успіхам, пишаються своїми звершеннями, із гордістю демонструють досягнення, якими багата їх Батьківщина.

 Розпочалося святкування з чудової спортивної події – велозаїзду «КотиКоло», що тримав свій маршрут від серця селища, Співочого поля, до Стелли  при виїзді з Нової  Праги. Атмосфера патріотизму та єдності проникла в душі учасників та глядачів і додала снаги долати будь-яку відстань.

У той же час Співоче поле вирувало життям завдяки чудовим виставкам з найрізноманітніших видів ручного рукоділля, цікавим фотозонам, строкатому «Ярмарку смаколиків»,  Фотосушкам «Кутковини» та «КотиКоло» та  дитячим атракціонам. В організації цих локацій взяли усі навчальні заклади громади, а також приватні підприємці та місцеві майстри хендмейду.

 На відзначення святкової події з щирими вітаннями завітали: перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко, перший заступник голови Олександрійської районної державної адміністрації Юрій Коваль, керівник апарату Олександрійської районної державної адміністрації Олександр Лисенко та голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев.

О 12:00 годині Новопразька селищна рада продемонструвала невелику інтерактивну пізнавальну програму «Бюджет для громадян», з якої мешканці громади з легкістю та в доступній формі могли дізнатися: що таке Бюджет? Як він наповнюється та куди витрачається? Як і куди подати пропозиції до Бюджету на наступний рік?

Запрошена на свято громадська організація «Сильна Олександрійщина» вразила глядачів неймовірним виступом з важкої атлетики. Спортсмени показали вражаючі вправи, довівши, що людським силі та розвитку тіла немає меж.

Також успішно пройшов конкурс «Вареників» у п’яти номінаціях: «Найбільший вареник», «Найменший вареник», «Найсмачніший солодкий вареник», «Найсмачніший солоний вареник» та «Найоригінальніший вареник».

Свято продовжилося концертною програмою, під час якої голова селищної ради Богдан Куруп привітав з Днем Захисника України і виразив слова вдячності воїнам АТО, які відважно боронили суверенність нашої держави та берегли її честь.

Окремою відзнакою «Гордість Нової Праги» нагороджено 23 номінанти у різних напрямках, з огляду на трудову діяльність, життєву позицію та соціальні принципи і переконання.

Багата концертна програма тішила слух чудовими піснями народного аматорського хору «Хлібодар», фольклорного колективу «Калина», вокального ансамблю «Молодиці». Як завжди з найкращими танцювальними номерами виступали улюбленці публіки «Невгамовні». Вітали глядачів молоді та співочі солістки.

В День народження селища усі новопражці об’єдналися в одну велику родину, в якій  кожен живе і працює заради добробуту нашої громади та України.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь