НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Професія, що годує: мешканці Кіровоградщини можуть безкоштовно вивчитись на кухара

Дата: 27.09.2019 09:24
Кількість переглядів: 587

Фото без опису

Про смаки не сперечаються… Ми часто використовуємо цей вислів, коли мова йде про якусь книгу, кінофільм, одяг. Проте своїм походженням він зобов’язаний кухарському мистецтву.

Приготування їжі – кулінарія, кухарська справа – давнє мистецтво. Мистецтво приготування та оформлення страв впевнено займає все вищі позиції у рейтингу затребуваних професій. Кухар – без перебільшення – особа, що персонально створює половину успішного іміджу будь-якого закладу громадського харчування.

30 вересня поточного року на базі Донецького центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості стартує навчання за професією «кухар». Фактично навчальний заклад знаходиться в місті Краматорськ. Курс навчання триватиме 4 місяці.

Відповідно до навчального плану майбутні кухарі повинні засвоїти технологію приготування усіх видів страв та кулінарних виробів, особливості приготування національних, фірмових страв та страв іноземних кухонь, правила оформлення та подачі порційних страв, приготування різних видів тіста та виробів з нього, ознаки якості харчових продуктів, умови, строки зберігання та реалізації сирої та готової продукції, санітарно-гігієнічні правила зберігання продуктів, дотримання правил охорони праці.

Кухар, насамперед, виконує такі операції: прийом сировини, її переробка, зберігання продуктів; приготування холодних закусок, гарячих страв, випічка з борошна; оформлення страв для їх подачі. Основні операції кухар виконує вручну, але більшість трудомістких операцій здійснюють машини і механізми.

Умовами до направлення на навчання є:

  • повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
  • повноліття (не менше 18 років);
  • медична довідка з допуском до професії.

Для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Наразі, у базі вакансій Кіровогорадського обласного центру зайнятості зареєстровано 44 вільних робочих місця для кухарів.

Якщо вас зацікавила інформація, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.

 

Відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь