НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

У Кропивницькому керівник юстиції Вадим Гуцул і засновник клубу «Борець» Євген Скирда навчали дітей боротися з булінгом

Дата: 25.09.2019 11:15
Кількість переглядів: 670

Керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул спільно з засновником спортивного клубу «Борець» Євгеном Скирдою навчали дітей із піщанобрідської школи-інтернат протидіяти цькуванню.

Вихованці навчального закладу завітали в Кропивницький на святкування 265-ї річниці з моменту заснування міста. Їх приїзд був організований за ініціативи керівника обласного управління юстиції Кіровоградщини Вадима Гуцула, який разом із командою впродовж чотирьох років опікується інтернатом.

«Діти, позбавлені батьківської турботи, потребують уваги. Кажу це з власного досвіду, тому що вже кілька років поспіль ми тримаємо з ними контакт і допомагаємо. Як правило, організовуємо виїзди до них у Піщаний Брід, але час від часу запрошуємо вихованців закладу і в Кропивницький. Так це сталося і на День міста», – розповів Вадим Гуцул.

Одним із заходів, до якого долучились діти, був внутрішній чемпіонат клубу «Борець», засновником якого є Євген Скирда. На спортивній базі для дітей провели показові виступи з демонстрацією ключових технік джиу-джитсу, а також мотиваційну бесіду з протидії булінгу.

«Я знаю дуже багато сильних людей. Це і чемпіони Європи, і чемпіони світу. Однак, жоден із них ніколи не буде битися на вулиці, адже там показувати свою силу можуть лише слабкі. Людина, яка працює в залі до поту й крові, знає про свої можливості й навики, а тому ніколи не буде реалізуватись за рахунок інших», – відзначив Євген Скирда.

Зі свого боку Вадим Гуцул додав, що свою силу потрібно спрямовувати в спорт і саморозвиток, а не в бійки та приниження. Оскільки разом із Євгеном Скирдою спільно виступають проти булінгу, інформаційна кампанія має позитивні результати: діти мотивуються займатися бойовими мистецтвами, а не цькуванням.

Нагадаємо: на Кіровоградщині підійшов до завершення другий Всеукраїнський тиждень із протидії булінгу. У його рамках представники юстиції провели понад сотню праворозяснювальних уроків у загальноосвітніх школах області. Теми тренінгів варіювалися. Молодшим учням радили, як протистояти цькуванню. Старшим розповідали про наслідки секстингу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь