НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька громада на Фестивалі добрих практик

Дата: 11.09.2019 11:05
Кількість переглядів: 611

У суботу 7 вересня 2019 року у м. Мала Виска відбувся захід, який одночасно можна назвати і важливим, і корисним, і захоплюючим. Це була зустріч команд-партнерів програми DOBRE на Фестивалі добрих практик об’єднаних громад Кіровоградщини. Її організаторами виступили «Спілка «Громадські ініціативи України» та Агенція сталого розвитку «Хмарочос», які реалізують проект «Голос громади в місцевому самоврядуванні».

На фестивалі разом з командою Новопразької громади були представники Новоукраїнської, Смолінської, Помічнянської, Компаніївської, Бобринецької, Дмитрівської та Маловиськівської ОТГ. Кожна громада мала можливість не тільки презентувати власні ініціативи, які втілюються для її жителів, а й поспілкуватися одне з одним, почути про досвід інших та отримати ідеї для нових проектів.

Програма Фестивалю включала різноманітні заходи, які відбувалися на локаціях на території міського парку. У невимушеній атмосфері пройшов ярмарок громад, де новопражці влаштували для керівника програми DOBRE Беррі Ріда посвяту у справжні козаки, а також презентували діючі та вже втілені проекти. Дуже інформаційною стала візійна сесія з очільниками об’єднаних громад, які говорили про Стратегії розвитку та ціннісні орієнтири для своїх мешканців. На навчальних локаціях всі бажаючі могли дізнатися про програми з візуалізації або практики втілення громадського бюджету, створити дорожні карти для втілення культурницьких та комунікаційних акцій і, що найголовніше, напрацювати ідеї для змережування громад між собою.

 Новопразька громада отримала 2 відзнаки від організаторів Фестивалю. За привернення уваги до питань безпеки руху, організацію майстерні флікерів було відзначено бібліотекарів Новопразької центральної бібліотеки-філії Олену Резніченко та Олену Благу. А відзнаку за організацію та проведення велоподії «КотиКоло» отримали Микола Бугайов, Влад Пятник та Віталій Перкін. Участь у Фестивалі добрих практик показала, що мешканці об’єднаної громади мають гарний потенціал для згуртування та активізації, щоб продовжити змінювати життя.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь