НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Скільки мешканці Кіровоградщини платитимуть взимку за опалення

Дата: 31.07.2019 13:38
Кількість переглядів: 738

 

На Кіровоградщині зафіксовані одні з найвищих тарифів на тепло в Україні. Вартість теплової енергії складає 2129,08 грн/Гкал. Більше змушені платити лише у Смілі Черкаської області. Тамтешнім жителям обігрів житла за допомогою централізованого опалення обходиться в 2337.72 грн/Гкал.

Про це розповіла в рамках ініціативи Мін’юсту #ЧеснаПлатіжка. в.о. начальника юстиції Кіровоградщини Анна Калініна.

«Тариф на централізоване опалення встановлює НКРЕКП на підставі розрахунків виконавців послуг або ж органи місцевого самоврядування. Оскільки розрахунки у всіх різні – ціна теж була різна. Однак, це не допустимо. Згідно постанови Кабміну, відтепер встановлено єдиний граничний тариф на тепло для всієї України. Він складає 35,21 грн за 1 м²  для тих громадян, у яких не встановлено лічильника, і 1400 грн за Гкал для тих, у кого він є», – відзначила Анна Калініна.

Щоб розрахувати вартість економії, можна скористатися спеціальним калькулятором тарифів.

«Кожний громадянин має право вимагати перерахувати вартість послуг на опалювальний сезон за 2019 рік. Якщо ж орган місцевого самоврядування досі не перерахував тарифи, потрібно звернутися на Урядову гарячу лінію за номером 1545 або направити офіційне звернення на адресу Уряду (вул. Михайла Грушевського 12/2, м. Київ, 01008). Органи місцевого самоврядування не повинні бездіяти. Постанова Кабміну є обовязковою до виконання, тому потрібно вимагати перерахунок, а не сплачувати колосальні суми за комунальні послуги», – резюмувала Анна Калініна.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь