НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Павло Петренко про отримання послуги ДРАЦС та про допомогу у зменшені витрат на комунальні послуги взимку

Дата: 24.06.2019 15:42
Кількість переглядів: 686

«Олександрійці отримуватимуть послуги ДРАЦС за кілька хвилин»

Міністр юстиції Павло Петренко в рамках робочого візиту на Кіровоградщину відкрив в Олександрії сервісний центр «Open Space». Офіс працює за європейським зразком, завдяки чому клієнти зможуть отримати послуги в сфері реєстрації актів цивільного стану без черг і тривалої витрати часу.

«Упродовж двох останніх років сервісні центри «Open Space» функціонують по всій Україні.  Географічні межі проекту постійно розширюються. На минулому тижні ми відкрили офіс у Коломиї, сьогодні в – Олександрії. Завдяки цьому українці мають можливість подати заяву на реєстрацію шлюбу чи отримати дублікат свідоцтва про народження за кілька хвилин без черг, хабарів і бюрократії», – наголосив Павло Петренко.

Зі свого боку керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул розповів про послуги, які мешканці Олександрійського району зможуть отримати в сервісному центрі «Open Space» .

«За кілька хвилин в офісі можна буде подати заяви про реєстрацію народження чи смерті, шлюбу чи одруження. Окрім цього, громадяни зможуть повторно отримати свідоцтва про реєстрацію актів цивільного стану, а також взяти витяги з державного реєстру», – розповів посадовець.

Нагадаємо: на Кіровоградщині діє три сервісних центри «Open Space». Вони розташовуються у Кропивницькому, Малій Висці та відтепер уже в Олександрії. Основною перевагою сервісу є те, що офіси працюють за європейським зразком, а послуги в них можна отримати за пришвидшеною процедурою.

 

Павло Петренко розповів, як збирається допомогти олександрійцям платити менше за комунальні послуги взимку

Міністр юстиції Павло Петренко розповів громадським активістам, як боротися з завищеними тарифами на комунальні послуги в рамках ініціативи #ЧеснаПлатіжка.

«Вартість комунальних послуг на тепло відрізняється у різних містах України, причому суми є занадто завищеними. Це нонсенс. Саме тому вже в наступну середу на засіданні Уряду Володимира Гройсмана ми розглянемо це питання. Громадяни не мають сплачувати за повітря. Це наша принципова позиція», – розповів про плани Павло Петренко.

«На Кіровоградщині мешканці трьох міст підключені до центрального опалення. Йдеться про Кропивницький, Світловодськ і Олександрію. Чи готові ви платити більше? Впевнений, що завищена вартість комунальних послуг на опалення не приносить вам великого задоволення й змушує з острахом очікувати зимнього періоду», – звернувся до присутніх очільник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул.

Як відзначив у ході зустрічі Павло Петренко, вже розроблені пропозиції про фіксацію економічно обгрунтованої граничної вартості тепла. Окрім цього, команда юстиції спільно з безоплатною правовою допомогою готується до запуску ініціативи #ЧеснаПлатіжка. В її рамках українці зможуть дізнатися про те, як захистити свої права споживачів житлово-комунальних послуг.

«Ми розробили конкретні алгоритми дій і будемо пояснювати, як домогтися перерахунку вартості опалення. Успішною Україна буде тоді, коли її громадяни зможуть захистити себе від свавілля чиновників, і в тому числі в тих випадках, які стосуються сплати комунальних послуг», – резюмував Павло Петренко.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь