НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Павло Петренко про отримання послуги ДРАЦС та про допомогу у зменшені витрат на комунальні послуги взимку

Дата: 24.06.2019 15:42
Кількість переглядів: 718

«Олександрійці отримуватимуть послуги ДРАЦС за кілька хвилин»

Міністр юстиції Павло Петренко в рамках робочого візиту на Кіровоградщину відкрив в Олександрії сервісний центр «Open Space». Офіс працює за європейським зразком, завдяки чому клієнти зможуть отримати послуги в сфері реєстрації актів цивільного стану без черг і тривалої витрати часу.

«Упродовж двох останніх років сервісні центри «Open Space» функціонують по всій Україні.  Географічні межі проекту постійно розширюються. На минулому тижні ми відкрили офіс у Коломиї, сьогодні в – Олександрії. Завдяки цьому українці мають можливість подати заяву на реєстрацію шлюбу чи отримати дублікат свідоцтва про народження за кілька хвилин без черг, хабарів і бюрократії», – наголосив Павло Петренко.

Зі свого боку керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул розповів про послуги, які мешканці Олександрійського району зможуть отримати в сервісному центрі «Open Space» .

«За кілька хвилин в офісі можна буде подати заяви про реєстрацію народження чи смерті, шлюбу чи одруження. Окрім цього, громадяни зможуть повторно отримати свідоцтва про реєстрацію актів цивільного стану, а також взяти витяги з державного реєстру», – розповів посадовець.

Нагадаємо: на Кіровоградщині діє три сервісних центри «Open Space». Вони розташовуються у Кропивницькому, Малій Висці та відтепер уже в Олександрії. Основною перевагою сервісу є те, що офіси працюють за європейським зразком, а послуги в них можна отримати за пришвидшеною процедурою.

 

Павло Петренко розповів, як збирається допомогти олександрійцям платити менше за комунальні послуги взимку

Міністр юстиції Павло Петренко розповів громадським активістам, як боротися з завищеними тарифами на комунальні послуги в рамках ініціативи #ЧеснаПлатіжка.

«Вартість комунальних послуг на тепло відрізняється у різних містах України, причому суми є занадто завищеними. Це нонсенс. Саме тому вже в наступну середу на засіданні Уряду Володимира Гройсмана ми розглянемо це питання. Громадяни не мають сплачувати за повітря. Це наша принципова позиція», – розповів про плани Павло Петренко.

«На Кіровоградщині мешканці трьох міст підключені до центрального опалення. Йдеться про Кропивницький, Світловодськ і Олександрію. Чи готові ви платити більше? Впевнений, що завищена вартість комунальних послуг на опалення не приносить вам великого задоволення й змушує з острахом очікувати зимнього періоду», – звернувся до присутніх очільник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул.

Як відзначив у ході зустрічі Павло Петренко, вже розроблені пропозиції про фіксацію економічно обгрунтованої граничної вартості тепла. Окрім цього, команда юстиції спільно з безоплатною правовою допомогою готується до запуску ініціативи #ЧеснаПлатіжка. В її рамках українці зможуть дізнатися про те, як захистити свої права споживачів житлово-комунальних послуг.

«Ми розробили конкретні алгоритми дій і будемо пояснювати, як домогтися перерахунку вартості опалення. Успішною Україна буде тоді, коли її громадяни зможуть захистити себе від свавілля чиновників, і в тому числі в тих випадках, які стосуються сплати комунальних послуг», – резюмував Павло Петренко.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь