НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразьку об’єднану територіальну громаду відвідали представники програми USAID DOBRE

Дата: 27.03.2019 10:37
Кількість переглядів: 687

25 березня 2019 року, Новопразьку об’єднану територіальну громаду відвідали менеджер з управління проектами Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Марат Кюрчевський, заступниця директора програми USAID DOBRE Юлія Єсмуханова, програмні спеціалісти DOBRE Вікторія Зубкова та Олена Радул. Мета візиту -  вивчення соціально-економічної ситуації  та визначення можливостей сталого розвитку території  громади.

Спочатку гості завітали до  Будинку дитячої та юнацької творчості де відбулася зустріч з активом громади, обговорили шляхи співпраці громади та програми USAID DOBRE (створення Стратегії розвитку, сайту громади на платформі DOSVIT, робота з гендерного бюджетування та місцевого економічного розвитку). Анна Середа та Вадим Бутенко презентували проект зі створення «Молодіжного арт-центру» в громаді.

Також, представники програми  DOBRE  відвідали Новопразьку амбулаторію загальної практики-сімейної медицини та один з найбільших в Україні молочно-товарний комплекс «Петриківське молоко».

На завершення зустрічі учні Новопразького навчально-виховного комплексу презентували власні наукові розробки, наприклад фільтр-конструктор для питної води, який можна використовувати як в туристичних походах, так і в військово-польових умовах, мобільну ветлікарню а також проекти з виробництва екологічних предметів гігієни та створення дружнього інтерфейсу для дітей з особливими освітніми потребами на основі поляризації води.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь