НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

УКРАЇНА ПАМ'ЯТАЄ, СВІТ ВИЗНАЄ

Дата: 23.11.2018 19:37
Кількість переглядів: 692

Багато трагедій пережив український народ, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932 – 1933 років, історія не знає. В останню суботу листопада вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами тих трагічних подій.

Тому до цієї дати працівники центральної бібліотеки для вихованців Новопразької спеціальної школи – інтернат організували і провели екскурс у минуле «Не забуваємо про тих, хто хотів жити».

Присутніх ознайомили із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, зокрема і фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї опираючись на архівні документи, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії, які зібрані та знаходяться в бібліотеці. Спонукали замислитись над питанням «Крихта хліба – багато це чи мало?». Учасникам заходу було запропоновано переглянути документальний фільм «Голодомор. Великий злам» із серії «Невідома Україна».

Працівники Новопразького будинку культури №1  провели годину фактів «Блукало лихо по землі». Зі сльозами на очах односельчани згадували події тих жахливих років, які  нестерпним болем пронизують  пам’ять сучасного покоління. 

Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана. Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у сьогоденні.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь