НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

"КУТКОВИНИ - ЦЕ ПРОЕКТ МОГО ЖИТТЯ!"

Дата: 12.11.2018 09:55
Кількість переглядів: 1036

 

«Кутковини» - це слово вже не один місяць згадується чи не кожним жителем Нової Праги. З таким позитивом та захопленням чекають на це дійство на кожному куточку нашого селища. В «Кутковинах» уся Нова Прага і вони закарбувалися в кожному серці. Що ж це за дійство, розповість нам директор будинку культури №2, керівник вокально ансамблю «Молодиці» - Світлана Сафронова. 
- Світлано Василівно, розкажіть нам, що ж таке «Кутковини»?
- «Кутковини» – це таке сімейне свято одного кутка. Це проект неодноразовий. Ідея створення «Кутковин» прийшла до мене ще в минулому році. Надто важке зараз життя. Людям потрібна підтримка, а позитивні емоції - це неймовірна підтримка!
- Який цікавий задум… А скільки ж кутків Ви вже відвідали?
- Коли ми розгорнули карту Нової Праги, я порахувала, що «Кутковини» охоплять 48 кутків нашого селища. Головна задумка – це об’їхати спочатку ті кутки Нової Праги, які є на окраїнах. Тобто, обслужити тих людей, які через поважний вік та проблеми зі здоров’ям не в змозі прийти ні до будинку культури, ні на центральні заходи. Розпочали ми свої «Кутковини» 15 вересня на «Викирині» та до 11 листопада ми ощасливили жителів 12 кутків! Ми не просто хочемо об’їхати 48 кутків, ми хочемо зробити їх традиційним заходом нашої громади.
- Я гадаю, що Ви маєте велику підтримку в цій справі?
- Так, дійсно! Цього року, коли Богдан Анатолійович почав працювати, він приїздив до мене в будинок культури і я йому озвучила, що в мене є така грандіозна задумка, але без підтримки її важко реалізувати. І він, був першим хто дав хід моїй ідеї.
Коли я розказала суть цього проекту місцевим фермерам та підприємцям, - ніде, ніхто, жодного разу, мені не відмовив. Анатолій Кузьменко, Олександр Валькевич, Дмитро Губарєв, Олександр Шкіренко, Микола Уманець - ці люди одними з перших долучилися до організації дійства. Всим підтримали!
Дівчата з будинку культури – мій надійний тил, вони за мною «і в вогонь, і в воду» . Щоб організувати кожні «Кутковини», ми з дівчатами, проробляємо дуже велику роботу до цього. Але це все завжди з ентузіазмом і на підйомі. Їздять і солісти, наприклад – Анастасія Мазарчук, дуже класна дівчинка - майбутнє нашої Новопразької культури.
- Це, мабуть, незабутні зустрічі?
- Так, у нас та у глядачів кожен раз, на кожних «Кутковинах» обов’язково сльози на очах від радості зустрічі. Заходи, які проводяться в будинках культури зроблені за стандартом культури та всіма правилами і вимогами, але вони не йдуть ні в яке порівняння в розумінні контакту між тими хто привіз культурно-просвітницьку програму і тими хто прийшов її слухати, хто прийшов відпочити, відвести душу. Всі чекають нас в гості на свої кутки.
- Світлано Василівно, які плани на майбутнє?
- Поки погода нам дозволяє, ми будемо робити це восени, якщо погода уже зіпсується – ми зробимо перерву, для напрацювання матеріалу, та тільки стане тепло - ми покотимося далі. Ми знайшли таку форму роботи, яка дозволяє віддаватися людям. Такого немає ніде по Україні, і такого немає у Європі. Ми розуміємо, що ми на правильному шляху. 
А за себе я можу сказати, що це проект мого життя! Я зараз відчуваю, що я роблю таку, дуже-дуже, конче потрібну справу. Такого я раніше не відчувала. Дійсно, такий контакт з людьми! Це найкраще, що можна придумати! Ось такі наші «Кутковини»!
Хочеться побажати міцного здоров’я та довгих років життя таким ентузіастам культури. Адже це люди з великим серцем і душею!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь