НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

НОВОПРАЗЬКА ОТГ ПАРТНЕР В ПРОГРАМІ DOBRE

Дата: 07.11.2018 16:58
Кількість переглядів: 673

5 листопада відбулося відкриття дводенної інвестиційної конференції для об?єднаних громад  «Стратегічний розвиток та інвестиції». Конференцію організувала програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) спільно з партнером програми Українським кризовим медіа-центром.

Конференція зібрала понад 400 учасників, серед яких представники 75 громад-учасниць програми, представники бізнесу та інвестиційних фондів, виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, центральних та регіональних органів влади.

Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ на відкритті зазначив:

«Децентралізація – це зміна системи менеджменту, яка має підтримувати дві основні стратегічні цілі для місцевого економічного розвитку: високий індекс людського потенціалу та показник конкурентноспроможності громад. Інвестор приходиь туди, де є перспектива, стратегія розвитку, передбачуваність та прозорість процесів і рішень. Та головне – інвестор приходить за людським ресурсом та кваліфікованими кадрами».

Томас Вайт, керівник Офісу демократії і врядування регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові, подякував представникам Уряду за співпрацю та сказав:

«Місцевий економічний розвиток та стратегування в об?єднаних громадах заслуговують на особливу увагу. Вони створюють передумови для добробуту їхніх жителів. Перші 50 громад-партнерів програми USAID DOBRE вже мають розроблені стратегії та плани дій з місцевого економічного розвитку. Нові громади, які нещодавно доєдналися до програми, також отримають експертну допомогу при підготовці цих стратегічно-важливих документів. Програма DOBRE – це потужний ресурс, який допоможе місцевій владі, представникам бізнесу та громадського сектора об?єднати зусилля для розвитку».

Директор програми USAID DOBRE Беррі Рід, звертаючись до громад у вітальному слові, відзначив:

«Програма DOBRE нещодавно оголосила про партнерство з новими громадами і тепер їхня кількість зросла до 75. А це – 9% від загальної кількості об?єднаних громад України. Сьогодні всі наші партнери мають можливість неформально поспілкуватися та дізнатися від колег рецепти успіху належного врядування. Для нових громад це лише початок плідної співпраці з програмою DOBRE, і ми з нетерпінням чекаємо, аби разом допомогти вам стати успішнішими».

 Також, під час проведення конференції Новопразьку об’єднану територіальну громаду привітали з почесним партнерством в програмі «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь