НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

ДРУГЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ

Дата: 29.10.2018 08:44
Кількість переглядів: 682

29 жовтня 2018 року відбулось друге засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Новопразької об‘єднаної територіальної громади, в якій взяли участь селищний голова Богдан Куруп, члени робочої групи, працівники ради, представники громадськості. Засідання провела консультант зі стратегічного планування Антоніна Домікан. Цей проект реалізує Асоціація об'єднаних територіальних громад за підтримки U-LEAD з Європою.
В ході зустрічі Антоніна Домікан презентувала результати анкетування жителів та представників бізнесу, яке проводилось в населених пунктах Новопразької об‘єднаної територіальної громади, та окреслила основні проблеми, які, на думку населення, заважають розвитку громади. Це-відсутність системи поводження з відходами, погані дороги, які потребують капітального ремонту, зношеність мереж водопостачання, проблема дозвілля для молоді старше шкільного віку (не вистачає інфраструктур для занять спортом), проблема безпеки для пішоходів (недостатньо тротуарів та пішохідних переходів), недосконала мережа вуличного освітлення, відсутність Центру надання адміністративних послуг. 
Згідно з результатами опитування населення, доповідач виокремила основні напрями розвитку громади: 
Напрям А. Забезпечення комфортних умов для проживання мешканців громади. (Розвиток дорожньої інфраструктури. Ефективна робота комунального підприємства. Створення системи поводження з ТПВ. Розвиток інфраструктури для здорового та змістовного дозвілля мешканців (парк, спортивна інфраструктура). Створення ЦНАП. Удосконалення системи водопостачання і водовідведення.)
Напрям В. Економічне зростання громади. (Створення умов для залучення інвестицій. Покращення можливостей для розвитку малого бізнесу.)
Напрям С. Створення безпечного середовища для духовного та фізичного розвитку мешканців. (підвищення рівня поінформованості та самоорганізації населення через ефективну комунікацію влади і громади. Створення системи спортивного та культурного виховання дітей та молоді (секції, гуртки тощо). Підвищення рівня безпеки на території громади (освітлення, дорожна інфраструктура). Екологічне благополуччя громади (річка).
Наприкінці засідання, було проведено SWOT-аналіз даних напрямів, розглянуто сильні та слабкі сторони громади, її можливості та загрози. 
Наступне засідання робочої групи плаується на кінець листопада. Отож, запрошуємо до участі активних та ініціативних жителів громади, які будуть представляти думки і бажання населення.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь