НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Новопразька громада святкувала Масницю на Співочій площі

Дата: 18.02.2018 14:30
Кількість переглядів: 664

Фото без опису17 лютого 2018 року на Співочій площі селища пройшли веселі гуляння та частування, приурочені до свята Масляної – одного з найстаріших свят слов’янських народів.
Творчий колектив Новопразького будинку культури № 2 під керівництвом Світлани Сафронової організували гарне театралізоване дійство в кращих традиціях українського фольклору.
З промовою перед присутніми виступила селищний голова Ольга Горбенко, побажавши громаді такого теплого і солодкого життя, як сьогоднішні млинці з медом. 
Участь у святкуванні взяли трудові колективи Новопразької спеціальної загальноосвітньої І-ІІ ст. школи-інтернат, Новопразької АЗПСМ, Новопразького БДЮТ, Новопразької селищної ради, Шарівської сільської ради, Новопразького ДНЗ «Сонечко», Новопразького ДНЗ «Рукавичка», Нвопразької ЗШ І-ІІ ступенів, Новопразького НВК, Новопразького НВО, Новопразьких БК №1 та № 2, Новопразької ДМШ, Центральної бібліотеки та активна громадянка селища Віра Осетняжська.
Як і годиться, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму, на Масляних гуляннях заспівали українських народних пісень.
Гостей свята пригощали млинцями, розважали веселою музикою, запальними танцями та ефектним спаленням опудала. Відвідувачам було весело, вони охоче підспівували та підтанцьовували виступаючим.
Для визначення найкращої страви з млинців було обрано журі у складі: Ольги Горбенко, Миколи Бугайова, Вікторії Ходи та Анастасії Орлової.
Важко було суддям визначити переможця, усі колективи дійсно представили на розсуд журі справжні шедеври кулінарного мистецтва.
Та одноголосним рішенням переможцем визнано колектив Новопразької спеціальної загальноосвітньої І-ІІ ст. школи-інтернат. Усім учасникам кулінарного конкурсу було вручено цінні подарунки. 
Свято вдалося, люди отримали задоволення. Коли покидали Співочу площу, на їхніх обличчях світилися радісні посмішки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь