НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

ДЕНЬ СЕЛИЩА "НОВІЙ ПРАЗІ - 290!"

Дата: 16.10.2018 09:34
Кількість переглядів: 722

Традиційно, 14 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День селища, День Українського козацтва та День захисників України.
День селища – це свято, яке об’єднало всіх, хто любить рідний край, тих людей, чиєю працею воно прославляється на весь район. Це було свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди в Новій Празі. 
Новопражці щиро радіють успіхам, пишаються своїми звершеннями, із гордістю розповідають друзям про чудове селище, яке виникло понад два століття тому на території, де оселився козак Петрик.Усі досягнення, якими багате селище, складаються із щоденної праці, знань і талантів його мешканців. 
З теплими словами до жителів та гостей звернувся селищний голова. Богдан Анатолійович подякував нашим захисникам, за мужність і героїзм. Родинам героїв побажав міцного здоров'я, злагоди, добра і миру. 
На жаль, двоє з Новопражців не повернулися із зони АТО. Це Максим Озеров та Артем Пойда. Відважних воїнів вшанували хвилиною мовчання. 
Свято продовжилося концертною програмою, багатою на милозвучні пісні народного аматорського хору «Хлібодар», народного аматорського гурту «Петриківські Козаки», фольклорного колективу «Калина», вокального ансамблю «Молодиці» та вокальної групи «Степівчанка». Як завжди з найкращими танцювальними номерами виступали улюбленці публіки наші «Невгамовні» танцюристи. Вітали глядачів молоді та співочі солістки Анастасія Мазарчук, Дар’я Татусько, Віка Кісільова та Діана Карнажух, Анжела Адаменко та дитяча вокальна група «Жайвір».
Аматори сцени дарували присутнім свої творчі надбання, доробки, позитивні емоції та гарний настрій.
Окрім концерту гості та жителі Нової Праги могли пригоститися українською стравою – кулішем. Довкола сцени були організовані виставки з найкращими роботами наших майстринь та працівників БДЮТ. Прикрасою свята став –дідух, який запрошував до спільного фото всіх любителів колоритного відпочинку. Всі бажаючі мали змогу взяти участь у безпрограшній лотереї, де переможці отримували цікаві подарунки. 
В День народження селища кожен відчув себе частинкою великої родини і ми, всі разом об’єдналися у любові до нашої малої Батьківщини, де живемо і працюємо заради покращення добробуту в рідному краї.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь