НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

100-РІЧЧЯ ВИДАТНОГО ЗЕМЛЯКА

Дата: 05.10.2018 08:59
Кількість переглядів: 668

3-го жовтня новопражців зібрала знаменна подія – пам’ятний захід з нагоди Дня народження, 100-річчя видатного земляка, краєзнавця та літописця Федора Миколайовича Плотніра. Незламна сила батьківських місць давала поштовх жити, працювати і творити для своєї малої Батьківщини, вивчати її, любити її, пестити найкращими словами. Ім’я Федора Миколайовича вишитою стрічкою пов’язане з історією нашої Нової Праги. Він непросто любив селище, він був безмежно закоханий в нього, в його історію.


Вшановували пам'ять земляка покладанням квітів на могилу та до меморіальної дошки. Особливо теплими та домашніми для гостей заходу виявилися «Плотнірівські читання «Гостини до легенди та літописця Нової Праги»» на які завітали жителі Нової Праги, школярі, онука – Юлія Гунько, член національної спілки краєзнавців України – Віктор Голобородько, заслужений вчитель України – Лідія Колоярцева та представники селищної ради.


Присутні згадали, як Федір Миколайович захоплювався простими речами, як він підтримував місцевих письменників добрим словом та вселяв віру в їх серця, віру в силу свого слова. Онука дослідника не могла стримати сліз. Вона відзначила, як важливо те, що її дідуся пам'ятають та шанують, адже він більшу частину життя присвятив селищу.


Гості заходу щиро вдячні організаторам за душевну зустріч, гарні емоції та просвітницьку роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь