НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Інформаційний вісник

Дата: 27.04.2018 18:14
Кількість переглядів: 993

Фото без описуШановні новопразьці!

       Спливає строк  повноважень  селищної ради VІІ  скликання.

Аналізуючи пройдений  термін  моєї  роботи, як селищного голови та в цілому депутатського корпусу, хочу довести до вашого відома інформацію про ту роботу, яка проведена в плані соціально-економічного розвитку селища та покращення життєвого рівня населення селищної ради.

Так, протягом 2015-2018 рр.  селищною радою разом з її виконавчим комітетом, активом селища, місцевим бізнесом зроблено немало роботи для покращення життєвого рівня всієї нашої громади.

Головними напрямками діяльності   селищної ради за вказаний період є:

Медицина.

Найважливішим для кожної людини є здоров'я.  З метою поліпшення якості медичних послуг та  обслуговування населення  за  рахунок коштів селищного,  районного та обласного бюджетів, коштів меценатів, громадою селища і Проектом Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»   в 2016 році було проведено капітальний ремонт приміщення Новопразької  амбулаторії загальної практики сімейної медицини: замінено дах, встановленно нові енергозберігаючі вікна та двері, побудовано котельню, зроблено нову електропроводку та систему опалення, проведено облаштування вимощення.

Рішеннями сесій селищної ради надавались субвенції на ремонт амбулаторії, а саме: 401500 грн.- на ремонт покрівлі, 156500 грн.- на ремонт опалення, 38144 грн. - на ремонт електропроводки, 25769 грн. -  на виконання Програми розвитку ООН-10% вартості проекту. В 2017 році для завершення капітального ремонту (внутрішні та зовнішні  роботи) з бюджету селища було виділено 605580грн.; для придбання меблів - 62900грн.; для придбання оргтехніки -20000грн. Також  за вказаний період надавались субвенції для амбулаторії та терапевтичного відділення : на поточні видатки – 418236 грн.; на виконання заходів по пожежній безпеці  – 129106 грн. В 2017 році з районного бюджету виділено 180000грн. для придбання фізіотерапевтичного обладнання.

Освіта

Дошкільна За рахунок селищного бюджету постійно  утримуються  3-дошкільні навчальні  заклади «Рукавичка», «Сонечко» та  «Журавлик».

Вихованці забезпечені якісним 3-разовим харчуванням. Вартість одного дітодня у дитячих закладах з 01.05.2018року  становитеме – 36 грн. (40% сплачують батьки і 60% за рахунок селищного бюджету).  З метою поліпшення  якості харчування  лише на останній сесії додатково виділено кошти в сумі 173680 грн.

У всіх трьох закладах регулярно проводяться поточні ремонти приміщення. В будівлі дошкільних закладів підведено воду, є і гаряча вода, функціонує каналізаційна система, придбано всі необхідні предмети побуту, меблі та посуд, іграшки. Придбано комп’ютерну техніку.

У вересні 2016року завершено роботи по ремонту відокремленої групи дитячого садочка «Рукавичка» та відкрито новий дитячий садочок «Сонечко» в якому створено  всі необхідні умови для вихованя  дітей.

У ДНЗ «Рукавичка» виконані роботи по заміні системи водозабезпечення та водовідведення, встановлено новий опалювальний котел. У середній та старшій групах виконано ремонтні роботи туалетної та ванної кімнат, встановлено бойлер та пральну машину-автомат. В спальній кімнаті старшої групи замінено підлогу.  Придбано та встановлено дитяче ігрове обладнання в ДНЗ «Рукавичка», «Сонечко». В ДНЗ «Журавлик» встановлено бетонний паркан.

Шкільна (НВО, НВК, ЗОШ І-ІІ ст. )

Незважаючи на те, що загальноосвітні навчальні заклади селища фінансуються  районним бюджетом селищна рада не стоїть осторонь у вирішенні нагальних проблем. За період з 2015-2018рр. з селищного бюджету надавались субвенції для навчальних закладів на енергоносії – 1505700грн.; для придбання ПММ – 122875грн.; на харчування - 295140грн.; для придбання автобусів – 572000грн.; заміну вікон – 235000грн.; реконструкція ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 – 956900грн.; реконструкція котельні НВК – 344750грн.;  306315грн.- поточні ремонти системи опалення, опалювальних котлів, санвузлів, придбання меблів, запасних частин для шкільних автобусів.          

Позашкільна освіта - в 2018 році виділено кошти на ремонт покрівлі Будинку дитячої та юнацької творчості. Для музичної школи було надано кошти в сумі 33250 грн. для ремонту даху, трубопроводу, штукатурки стін.

Для бібліотек в 2017році виділено 17000 грн. для придбання ноутбуку та літератури.

Культура.

Не обходила селищна рада своєю увагою і галузь культури. Лише за останні  три роки у закладах культури було частково замінено вікна і двері на суму 122614,00, виготовлено проекти і встановлено пожежну сигналізацію  на суму 91275,00 грн., придбано звукопідсилюючу апаратуру для БК№1 на суму 84294 грн. В свою чергу колективи  художньої самодіяльності віддячили громаді неповторними святами до Дня Перемоги, Івана Купала, Дня Незалежності України, Дня козацької слави, Нового року, Масляної. А ще шість народних колективів достойно представляли наш талановитий край на районних, обласних та столичних сценах, а участь їх у фестивалях-конкурсах завжди  приносила селищу лише призові місця.

Фізкультура і спорт.

В бюджеті на 2018 рік передбачено кошти на проведення робіт  по збереженню приміщення БК№3 (Ленінський клуб) з метою подальшого перепрофілювання в  культурно-спортивний комплекс  та створення для молоді гідних умов для занять спортом та проведення дозвілля.

Благоустрій.

Одним з важливих напрямків роботи селищної ради та її виконавчого комітету є  поліпшення благоустрою території селищної ради.

 Виконуються заходи  по   ліквідації стихійних сміттєзвалищ, реконструкції центрального парку селища, облаштуванню  скверу Миру, утриманню скверу Перемоги ; придбано та встановлено пам’ятні стели на Алеї Слави, утримується в належному санітарному стані центральна частина селища.

 Але відсутність  санкціонованого сміттєзвалища не є основною причиною  незадовільного санітарного стану окремих територій селищної ради. Адже чисто не там, де прибирають, а там де не насмічують. Кожному з нас потрібно пам'ятати, що чистоту  слід починати з себе, тоді й селище буде затишним і квітучим.

 Придбано та встановлено пам’ятні стели на Алеї Слави, в селі Лозуватка  проведені ремонтні роботи  пам’ятника Невідомому солдату.

Однією з найвизначніших подій в селищі стало закладання скверу «Миру». За кошти селищного бюджету встановлено 12 автобусних зупинок. На  території  селищної  ради  освітлюються  7,48  км  вулиць  за  рахунок   бюджету  селищної   ради. Світліше в темну пору доби стало і на вул. Пушкіна, де завершилися роботи по встановленню 33ліхтарів. Покращено освітлення вул. Тітаренка та вул. Набережної.  На двох мостах встановлено чотири ліхтарі на сонячних батареях. Виготовляється проектно-кошторисна документація на освітлення вулиць від КТП- 383,296,36

 (вул.: Миру, Срібний Яр, Щорса,  Шевченко).

Більшість  покриття  доріг  розташованих на  території  Новопразької  селищної  ради   знаходяться  в  незадовільному  технічному  стані. У 2016 році виконано ямковий  ремонт дорожнього покриття вул. Центральна та вул. Тітаренка та поточний ремонт дорожнього покриття по вул. Садова та Соборна. По вул. Садова облаштовано узбіччя дороги. Відремонтовано відрізок дороги біля дитячого садочка «Сонечко» по вул. Горького. В 2017 році виконано капітальний ремонт дорожнього покриття по вул. Григорівська. Виконано роботи з водовідведення на вул. Левадна, Миру, Центральна, Набережна, Тітаренко, Пушкіна.

Відкореговано та виготовлено генеральний план селища.

Кожного року селищним бюджетом передбачаються  кошти на виконання робіт з поточного ремонту водопровідних мереж та для проведення робіт по реконструкції згідно проектно-коштористної документації. В 2015 році виконано реконструкцію системи водопостачання  по вул. Козацька, Набережна, Соборна, Садова протяжністю -3732км.

Місцева пожежна команда   утримується селищною радою і є базою для забезпечення протипожежних заходів. Для роботи МПК створюються всі необхідні умови.

Щорічно оновлюється матеріально-технічна база, робітники МПК забезпечені спецодягом, взуттям та  необхідними засобами пожежогасіння.

За рахунок селищного бюджету виконано поточний ремонт водопровідної мережі, придбано водонагрівач та сантехнічні прилади, придбано бензокосу , ензопилу, мотопомпу.

В даний час  є  актуальною й  робота  трудового архіву, який надає послуги  громадянам   необхідні  для підтвердження  трудового стажу.

Місцевий бюджет поповнюється за рахунок послуг державного реєстратора, яка надає адміністративні послуги у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Шановні односельці !

    З осені минулого року розпочалося проведення заходів з метою  утворення об’єднаної територіальної громади.  На сьогодні цей процес має логічне завершення.  Центральною виборчою комісією призначено  перші вибори до ОТГ , які відбудуться в неділю,

29 квітня 2018 року, коли ми одним розчерком пера визначимо своє майбутнє. Не сумніваюсь, що ваш життєвий досвід та мудрість дозволить вам зробити правильний вибір.

Обов’язково візьміть участь у виборах голови ОТГ та депутатського корпусу, адже від того, кому ви довірите представляти ваші  інтереси напряму залежить добробут і нашої громади і кожного з нас.

   

 

З повагою.

Селищний голова                             Ольга Горбенко

 

25 квітня 2018 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь