НОВОПРАЗЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Кіровоградська область, Олександрійський район

Пам'ятаємо, перемагаємо

Дата: 08.05.2018 00:26
Кількість переглядів: 851

Фото без описуКапітуляцію нацистської Німеччини 8 травня 1945 року прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом.

Більшість країн Європейського Союзу відзначають День Перемоги в Другій світовій війні саме 8 травня. Офіційна назва свята - "День перемоги в Європі" (Victory in Europe Day). Крім того, з 2005 року у ряді країн 8 травня відзначається проголошений Генеральною Асамблеєю ООН День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни.

У 2015 році Верховна Рада України встановила 8 травня Днем пам'яті і примирення в честь всіх жертв Другої світової війни.

Для заходів, приурочених до цих дат на державному рівні з 2014 року використовується новий символ – червоний мак. 

Дизайн маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Символ маку присутній і в українській фольклорній традиції – за легендами, маки зацвітали там, де пролилася козацька кров.

У 2014-му році, коли Україна вперше приєдналася до європейської традиції відзначення Дня пам'яті та примирення, гасло пам'ятних днів було «Ніколи знову». А з 2015 року гаслом відзначень Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги стало «Пам'ятаємо. Перемагаємо». Воно залишається офіційним гаслом й цьогоріч. Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь